Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Έπιασαν αθίγγανους αδίστακτους κακοποιούς στο Καμάρι. Λήστεψαν εργοτάξιο της πρώην Μηχανικής στη Λυγιά

 Μία ακόμη σημαντική επιτυχία από τους άνδρες του ΑΤ Ξυλοκάστρου , οι οποίοι έδωσαν σκληρή μάχη και από ότι φαίνεται συνέλαβαν... αδίστακτους κακοποιούς στο Καμάρι πού χθες , λήστεψαν το εργοτάξιο της πρώην Μηχανικής στη Λυγιά.
Συγκεκριμένα ανήμερα των Θεοφανείων (ώρα 12.40) στη Λυγιά πέντε άγνωστοι ανήλικοι ROMA, από κοινού με πέντε ομόφυλους τους, ηλικίας 35, 37, 35, 19 και 41 ετών, καθώς και 39χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Ρουμανίας, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εισήλθαν σε εργοτάξιο, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού και με την απειλή βίας αφαίρεσαν από τον 41χρονο φύλακα του εργοταξίου, εργαλεία και ηλεκτρολογικό υλικό, αξίας περίπου 42.000 €. , ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε οχήματα και τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από αναζητήσεις και κινητοποίηση αστυνομικών του ΑΤ Ξυλοκάστρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τα κλοπιμαία, ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, εντός των ορίων του αυτοφώρου,χθές (6-1-2013) το μεσημέρι, στο Καμάρι ,και τρείς εκ των δραστών,  δύο άνδρες ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 37 και 40 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας και σήμερα το πρωί , στο Ξυλόκαστρο , μία γυναίκα 41 ετών,  οι οποίοι συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμα δύο συνεργοί τους. Κατά την σύλληψη τους, ο 37χρονος και ο 40χρονος, προέβαλαν αντίσταση στους αστυνομικούς.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ επίσης κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. επιβατηγό
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων δραστών, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Οι δράστες εμπλέκονται ακόμα και σε απόπειρες ανθρωποκτονίας. Οι αθίγγανοι είναι από το Καμάρι και …ιδιαίτερα γνωστοί για τη δράση τους!

Στο μεταξύ εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, ληστεία σε οικία, που έγινε την 25-12-2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 24 και 28 ετών αντίστοιχα, για ληστεία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, μαζί με ακόμα ένα άτομο, την 25-12-2012 τις πρώτες πρωινές ώρες,  αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, με την απειλή όπλου και χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν τα μέλη της οικογένειας, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα, χρήματα, κοσμήματα καθώς και δύο  κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του συνεργού τους, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις .
 
 Επίσης  ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, εξιχνιάστηκε, η ληστεία σε βάρος υπαλλήλου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Ζευγολατιού  που έγινε την 02-01-2013 το βράδυ, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός  16χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για ληστεία.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι, ο ανωτέρω, μαζί με ακόμα δύο ) άτομα, , αφού μετέβησαν στο εκδοτήριο εισιτηρίων του Προαστιακού  με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από υπάλληλο χρήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών του, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις .
Τέλος μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, εξιχνιάστηκε,   ληστεία σε βάρος 52χρονης ημεδαπής, που έγινε προχθές (5-1-2013) το μεσημέρι, στο 103ο χλμ. της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, σε χώρο στάθμευσης καταστήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός  16χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για ληστεία.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι, ο ανωτέρω, μαζί με ακόμα τρία  άτομα, τα οποία αναζητούνται, προχθές  το μεσημέρι,  σε χώρο στάθμευσης καταστήματος, με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από την 52χρονη την τσάντα της, που περιείχε χρήματα και προσωπικά της έγγραφα και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών του, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις .