Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Το σχέδιο του Τσίπρα για να… βραχυκυκλώσει το δημόσιο

Alexis-Tsipras
Το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, μιας πρακτικής που οδηγεί σε απολύσεις, είναι αποφασισμένος να “σηκώσει” το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Κουμουνδούρου έχει περιθώρια να κινηθεί με στρατηγικές κινήσεις στο συγκεκριμένο θέμα, και να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά πολιτικά οφέλη, προκαλώντας την ίδια στιγμή… βραχυκύκλωμα στη λειτουργία του δημοσίου.
Ανοίγοντας μια ομπρέλα ασφαλείας γύρω από τους δημοσίους υπαλλήλους, τη στιγμή που οι τελευταίοι αισθάνονται ανασφάλεια, αν όχι να βρίσκονται υπό… διωγμόν, η Κουμουνδούρου πιστεύει ότι θα καταφέρει να “βραχυκυκλώσει” τη λειτουργία του δημοσίου. Σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά έχει το δημόσιο περισσότερη ανάγκη από ποτέ, προκειμένου να “τρέξουν” οι διαδικασίες για την εφαρμογή των δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της τρόικας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου “για την κατάργηση των ρυθμίσεων περί της μείωσης της απασχόλησης στο δημόσιο και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών”. Και είναι μόνο η αρχή…

ysterografa.gr