Lexaio ektos 1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Αστέρας Δερβενίου καθώς επικράτησε με σκορ 2 – 1 στην Αρχαία Κόρινθο επί του Ηρακλή Λεχαίου. Ο Αστέρας πιάνοντας μια πολύ απόδοση στο α’ μέρος πέτυχε τα δύο τέρματά του και άντεξε στο τέλος την αντεπίθεση του Ηρακλή, που καίγεται για βαθμούς μιας και βρίσκεται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία.

Ο Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα με ιδιαίτερη διάθεση και έδειξε από την αρχή ποιος θα είναι το αφεντικό του αγώνα. Έτσι μόλις στο 1' ανάγκασε τον εξαιρετικό τερματοφύλακα του Ηρακλή Ελοκραντάμινεμ να αποκρούσει τη δυνατή κεφαλιά του Γιαννόπουλου μετά από εκτέλεση κόρνερ με τη μπάλα μάλιστα στη συνέχεια να βρίσκει και το οριζόντιο δοκάρι. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ελοκραντάμινεμ απέκρουσε χαμηλά στη γωνία του και το σουτ του Δημόπουλου. Στο 14’ ο Δημόπουλος, δεχόμενος μέσα στη μεγάλη περιοχή πάσα του Μυργιώτη, προσπάθησε να περάσει την μπάλα από τον Νούλα και αυτός με το χέρι του έκοψε καθαρά την πορεία της μπάλας. Το αναμφισβήτητο πέναλτι μετέτρεψε σε τέρμα ο Μυργιώτης. Ο Αστέρας συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και η μπάλα γυρόφερνε την περιοχή του Ηρακλή. Στο 22’ στο χώρο του κέντρου ο Αντωνόπουλος με τον Κουρούμπαλη του Ηρακλή διεκδίκησαν άγρια μια μπαλιά, με τον δεύτερο να κτυπά τον Αντωνόπουλο πάνω στη φάση. Στις αψιμαχίες των παικτών που ακολούθησαν, ο διαιτητής κ. Λάσκος χαρίστηκε στον Κουρούμπαλη δείχνοντας και στους δύο παίκτες από μία κίτρινη κάρτα, αντί για κίτρινη και κόκκινη αντίστοιχα. Σε επόμενη φάση στο 25’ πάλι στο χώρο του κέντρου ο Αντωνόπουλος προσπάθησε ανεπιτυχώς με τάκλιν να κόψει μια μπαλιά και μετά από δύο λεπτά, όταν ο αγώνας σταμάτησε, ο διαιτητής τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα την πρόθεση του Αντωνόπουλου στέλνοντάς τον στα αποδυτήρια. Ήταν μια εξαιρετικά αυστηρή απόφαση του διαιτητή, που έφερε μεγάλη ένταση και διαμαρτυρίες από τον πάγκο και στους φίλους του Αστέρα που παρακολουθούσαν τον αγώνα.
Παρ’ όλα αυτά, ο Αστέρας συνέχισε να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων καθώς ο Μυργιώτης ταλαιπωρούσε την άμυνα του Ηρακλή και οι Φωλιάς, Αναγνωστόπουλος και Δημόπουλος έκαναν εξαιρετική δουλειά και έλεγχαν το χώρο του κέντρου. Έτσι στο 28’ ο Δημόπουλος από δεξιά σέντραρε και ο Μυργιώτης κέρδισε στον αέρα τους αντίπαλους αμυντικούς και πέτυχε το 0 – 2. Με τον αέρα των δύο τερμάτων ο Αστέρας συνέχισε να στέκεται καλύτερα, μην αφήνοντας τον Ηρακλή να επισκέπτεται την περιοχή του. Μάλιστα στο 40’ ο Κουρούμπαλης κράτησε τον Μυργιώτη, που έφευγε μόνος του προς την περιοχή του Ηρακλή και έτσι ο διαιτητής του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η απόφαση αυτή του διαιτητή, που εξισορρόπησε αριθμητικά τις δύο ομάδες, προκάλεσε σφοδρές διαμαρτυρίες από την πλευρά του Ηρακλή.
Στο β’ μέρος, οι παίκτες του Ηρακλή μπήκαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούσαν, ανεβάζοντας ψηλά την άμυνά τους. Οι του Αστέρα αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν και έχασαν τον έλεγχο του αγώνα, καθότι οι μακρινές τους πάσες σταματούσαν στα πολλά τεχνητά οφσάιντ που εφάρμοζαν με επιτυχία οι αμυντικοί του Ηρακλή, δίνοντάς τους τη δυνατότητα κατοχής της μπάλας. Όμως το 56’ ο Μυργιώτης ξεκινώντας από ελεγχόμενη θέση, έφθασε μπροστά στον εξερχόμενο Ελοκραντάμινεμ, αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ με τον Δημόπουλο να είναι δίπλα του και να του διαμαρτύρεται δικαίως για την κακή επιλογή και εκτέλεση. Στο 61’ ο Ηρακλής μείωσε σε 1 – 2 με τον Καλύβα, που από αριστερά με το δεξί σούταρε ψηλά στο απέναντι πλεκτό. Υπέροχη εκτέλεση που άφησε άναυδο τον Κολιμάδη. Ο Ηρακλής αναθάρρησε και ενέτεινε τις προσπάθειές του κυρίως με σέντρες, αλλά η άμυνα του Αστέρα κυρίως με τον σταθερότατο Γιαννακόπουλο και όταν χρειάστηκε με τον Κολιμάδη έλεγχαν την εναέρια κυκλοφορία. Στο 68’ ο Μυργιώτης ξέφυγε και πάλι μόνος του από τα δεξιά, σε υπέροχη μπαλιά του Μετεβελή, και φθάνοντας στο ύψος της μεγάλης περιοχής ανετράπη από πίσω από τον Χόντια. Φάουλ και αποβολή του παίκτη του Ηρακλή, που συνέχισε πλέον με 9 παίκτες. Το φάουλ το χτύπησε ο Μυργιώτης, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό Γ του Ελοκραντάμινεμ. Και όσο ο Αστέρας δεν τελείωνε με ένα τρίτο τέρμα τον αγώνα, ο Ηρακλής έπαιρνε κουράγιο, παρά το αριθμητικό μειονέκτημά του. Στο 73’ ο Καρσιώτης, μετά από κόρνερ, έπιασε κεφαλιά προς την εστία του Κολιμάδη, αλλά ο Μετεβελής πάνω στη γραμμή του τέρματος έσωσε τον Αστέρα από την ισοφάριση.
Ο Μυργιώτης στο 79’, βρισκόμενος από δεξιά πάνω τη γραμμή του άουτ, δεν γύρισε την μπάλα στο χώρο του πέναλτι που περίμεναν δύο συμπαίκτες του και προτίμησε να σουτάρει στη κλειστή γωνία του Ελοκραντάμινεμ κερδίζοντας ένα ανούσιο κόρνερ. Αλλά και οι Τόλιας και Παπαδημητρίου, που μπήκαν σαν αλλαγές και βρέθηκαν σε εξαιρετικές θέσεις για να σκοράρουν μετά από κούρσες από αριστερά του Αναγνωστόπουλου και του Μετεβελή, έχασαν σίγουρα τέρματα και έδωσαν την ευκαιρία στον Ηρακλή να ελπίζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Ο Αστέρας με την εμφάνιση του β’ μέρους και γενικά με την αδυναμία του να τελειώνει φάσεις, άφησε στυφή γεύση στους φίλους του. Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε όμως, ότι ο Ηρακλής έδινε έναν υπέρ πάντων αγώνα και ότι πολλάκις οι αποβολές χαλυβδώνουν τους υπόλοιπους παίκτες. Η ανωτερότητα του Αστέρα στο α’ μέρος και η σταθερότητα της άμυνάς του στο β’ μέρος έδωσαν τελικά τους βαθμούς της νίκης.
Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα, ο διαιτητής κ. Λάσκος που με τις αποφάσεις του άφησε παραπονούμενες και τις δύο ομάδες. Με λαθάκια και οι βοηθοί του κ.κ. Παπανικολάου και Σ. Τριαντάφυλλου.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μαστρογιαννόπουλος, Γιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Μετεβελής, Φωλιάς, Αντωνόπουλος, Δημόπουλος (90’ Πεθαίνος), Αναγνωστόπουλος, Κουτρούλης (74’ Τόλιας), Μυργιώτης (82’ Παπαδημητρίου)

asterasderveniou.gr