Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Ανένδοτος» για την Ολυμπία Οδό σε Πύργο και Πάτρα

olympiaodos11-12
Πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι μαζικών φορέων (επιστημονικών, συνδικαλιστικών κ.ά.) από τη Δυτική Πελοπόννησο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα Ιόνια Νησιά, θα βρεθούν το Σάββατο το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία. Αφορμή η σύσκεψη που συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χαρ. Καφύρας με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την Ολυμπία Οδό. Ζητούμενο, η ολοκλήρωση του δρόμου όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί μέχρι την Τσακώνα. Στο ίδιο μήκος κύματος, προκειμένου να μην υπονομευτούν οι αναπτυξιακές προσπάθειες της περιοχής, και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
--
Αντιδρούν στο ενδεχόμενο περικοπής του έργου της Ολυμπίας Οδού, το Επιμελητήριο Αχαϊας και ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.
Το Επιμελητήριο Αχαϊας, σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, υποστηρίζει ότι το έργο της Ολυμπίας Οδού πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Τσακώνα, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο.
Στην επιστολή υποστηρίζεται ότι το έργο αυτό, αποτελεί το μοχλό ανάπτυξης του συνόλου της Δυτικής Ελλάδας, μιας περιοχής που βρίσκεται σε σημαντική υστέρηση βασικών υποδομών, όπως το σιδηροδρομικό δίκτυο και το φυσικό αέριο.

Από την πλευρά του , ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων, εκφράζει την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην επανεκκίνηση των εργασιών της Ολυμπίας Οδού και εκτιμά ότι το έργο πρέπει οπωσδήποτε να φτάσει μέχρι τον Πύργο της Ηλείας, εάν τεχνικοί και χρηματοδοτικοί λόγοι εμποδίζουν να φτάσει έως την Τσακώνα
ΕΡΑ ΠΥΡΓΟΥ -ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ