Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΤΕΑΔΥ: Το μητρώο ασφαλισμένων εγκαινίασε ο Γ. Βρούτσης

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης[Φωτό αρχείου]
 
Αύξηση συνταξιοδοτικών πράξεων κατά 29,83% την τελευταία τριετία με μειωμένο προσωπικό, και έλλειμμα 70 εκατ. ευρώ το 2012 με πρόβλεψη για 174 εκατ. το 2013, καταγράφει το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων. Το μητρώο ασφαλισμένων που εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο νέο κτίριο του Ταμείου, δείχνει την ανησυχητική ανατροπή στη σχέση συνταξιούχων και υπαλλήλων. Όπως δήλωσε ο Γ. Βρούτσης, «όλες οι συντάξεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως διασφαλισμένες». Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, υπάλληλοι των δήμων πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές συντάξεων και τις συνθήκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ο κ. Βρούτσης ανέφερε, επίσης, ότι στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους έχει προβλεφθεί πλεόνασμα 2,8 δισ. στον κοινωνικό προϋπολογισμό και πρόσθεσε ότι το 45% των συντάξεων καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό του κράτους.
Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «κόσμημα» το κτίριο του ΤΕΑΔΥ, και πρόσθεσε ότι ανακαινίσθηκε με πόρους του Ταμείου, κάτι που, όπως τόνισε, αποτελεί παράδειγμα για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων.
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που κατέβαλε ο πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, Μιχάλης Γιάγκας, τόσο για την ανακαίνιση του κτιρίου όσο και για την ολοκλήρωση του Μητρώου Ασφαλισμένων που ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε ως προϋπόθεση για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.
ΝΕΤ - ΑΜΠΕ