Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Λαφαζάνης στο NewsIt: Απομόνωσαν μια φράση και διαστρέβλωσαν αυτό που είπα!


Η φράση του Παναγιώτη Λαφαζάνη «εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» προκάλεσε αίσθηση και τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί μίλησαν για "ανταρσία" από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος. Εκείνος, μιλά στο NewsIt για... διαστρέβλωση των λεγόμενών του.
Η δήλωση Λαφαζάνη έγινε την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν τα μέτρα για να πέσει η κυβέρνηση και ενώ Δημήτρης Στρατούλης έλεγε στον ΣΚΑΙ πως "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει με πρώτο μέλημα την μονομερή διαγραφή του χρέους".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
 

"Ορισμένα ΜΜΕ δυστυχώς και το λέω αυτό με μεγάλη μου θλίψη απομόνωσαν μια φράση από μια ολοκληρη τοποθέτηση μου σε σχέση με τις δυνατότητες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να βγούν εσφαλμένα, διαστρεβλωμένα και παραμορφωμένα συμπεράσματα. Εγώ το αντίθετο ακριβώς είπα", τόνισε αρχικά ο κ. Λαφαζάνης.

Πρόσθεσε ότι αυτό που εκείνος ήθελε να πει ήταν πως "ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μια πολύ σοβαρή και πολύ επεξεργασμένη προσπάθεια για να μπορέσει να κυβερνήσει θετικά και αποτελεσματικά τη χώρα". Σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ταχύτατα από το 4% στο 27%, ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε λέγοντας: "διευκρίνισα ότι εμείς δε κοροϊδεύουμε τον κόσμο όπως έκαναν εως τώρα όλες σχεδόν οι αξιωματικές αντιπολιτεύσεις που έλεγαν πως έχουν τη μαγική συνταγή για να λύσουν μεμιάς όλα τα προβλήματα της χώρας. Αυτό έκανε και ο κύριος Παπανδρέου προεκλογικά και μας έλεγε "λεφτά υπάρχουν".
Το ίδιο έκανε και ως αξιωματική αντιπολίτευση ο κύριος Σαμαράς που ήταν κατά του μνημονίου και όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση έκανε μια τεράστια κωλοτούμπα και έγινε μνημονιακότερος των μνημονιακών".

Και κατέληξε λέγοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπόσχεται τον ουράνο με τα άστρα, αλλά υπόσχεται ότι παρά τις δυσκολίες μια κυβέρνηση της αριστεράς θα δώσει ελπιδα και προοπτική στον τόπο".

newsit.gr