Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ο Αλέξης πήρε από τον Γιώργο (και) την σκυτάλη της δυσφήμησης


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η επιβεβαίωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί κατά πόδας τον Γιώργο Παπανδρέου έρχεται και από την εκστρατεία δυσφήμησης της χώρας, στην οποία επιδίδεται τον τελευταίο καιρό.

Όπως και τότε, όταν ο Παπανδρέου μιλούσε για διεφθαρμένη χώρα και ο Παπακωνσταντίνου για Τιτανικούς, έτσι και τώρα δεν δίνουμε σημασία.

Όπως αργότερα βρήκαμε μπροστά μας τα αποτελέσματα εκείνης της δυσφήμησης, έτσι και ο διεθνής διασυρμός της χώρας που επιχειρείται τώρα από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποβεί μοιραίος σε επόμενο στάδιο.

Τα χτυπήματα απανωτά – με έξαρση κατά τις ημέρες πριν από την εθνική μας γιορτή και χωρίς καμιά νύξη στον ηρωισμό του ελληνικού λαού και στην προσφορά του στην Ευρώπη.

Είπε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερ’ς»:

«Η Ελλάδα είναι ήδη μια χρεοκοπημένη χώρα. Δεν έχουν ακόμα χρεοκοπήσει οι τράπεζές της διότι αν χρεοκοπήσουν οι ελληνικές τράπεζες θα απειληθεί με χρεοκοπία συνολικά το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Και οι ελληνικές τράπεζες είναι ζόμπι. Δεν είναι πραγματικές τράπεζες. Είναι ανοιχτές και μπορούν τα ΑΤΜ να δίνουν χρήματα, ακριβώς διότι η ΕΚΤ μπορεί να τους δίνει ρευστότητα. Και τους δίνει ρευστότητα όχι από φιλευσπλαχνία, από φιλανθρωπία απέναντι στην Ελλάδα, αλλά γιατί ξέρουν παρά πολύ καλά ότι το ρίσκο της κατάρρευσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι δυσανάλογο με το όφελος μιας τέτοιας προοπτικής».

Και επίσης:

«Στην Ελλάδα δεν κυβερνούν στην πραγματικότητα τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Στην Ελλάδα την πραγματική εξουσία έχει μια χρεοκοπημένη τραπεζοκρατία, σε συνεργασία με ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και με τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν. Σε πολλές ομιλίες μου έχω αναφερθεί σε ένα τρίγωνο της αμαρτίας. Από τη μια άκρη του τριγώνου είναι αυτοί οι πολιτικοί και αυτά τα κόμματα τα όποια μας κυβερνάνε τα τελευταία χρόνια, τα κόμματα του Μνημονίου. Στην άλλη άκρη του τριγώνου είναι οι χρεοκοπημένες τράπεζες των οποίων οι ιδιοκτήτες, οι τραπεζίτες δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για να τις ανακεφαλαιοποιήσουν αλλά έχουν δεχτεί τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 200 δις δημοσίου χρήματος σε ρευστό και εγγυήσεις που το πληρώνουν σε χρέος οι έλληνες φορολογούμενοι. Στην άλλη πλευρά του τριγώνου είναι τα ΜΜΕ, τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ που παρά το γεγονός ότι έχουν τεράστια χρέη στις τράπεζες παραμένουν ζωντανά ενώ όλες οι άλλες επιχειρήσεις με παρόμοια χρέη έχουν κλείσει. Διότι συνεχίζουν να παίρνουν δάνεια από τις χρεοκοπημένες τράπεζες και να παραμένουν ζωντανά και αυτά με τη σειρά τους στηρίζουν με νύχια και με δόντια αυτό το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Κι έτσι κλείνει ο κύκλος του τριγώνου της αμαρτίας».

Αλλά αν την Ελλάδα την κυβερνά ένα τρίγωνο της αμαρτίας, τότε είναι μια χώρα που δεν πρόκειται να ανακάμψει στον αιώνα τον άπαντα και επομένως για ποιον λόγο να μας δανείσει κανείς ή για ποιον λόγο να έλθει να επενδύσει εδώ τα χρήματά του;

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι, ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να μιλήσει για τη «μαφία της οικονομικής, επιχειρηματικής, μιντιακής ολιγαρχίας σε συνεργασία με το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα»!

Αυτή η εικόνα της Ελλάδας, όπως την παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας στο εξωτερικό, όμως, έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την καταγγελία του πως «κάποιοι θέλουν την Ελλάδα οικονομικό προτεκτοράτο μέσα στην ευρωζώνη», διότι, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Παρίσι, «αυτό που ζητούν αυτές τις μέρες από την Ελλάδα με το τρίτο μνημόνιο, είναι σαν να μην υπάρχει ουσιαστικά η δυνατότητα στις ελληνικές κυβερνήσεις να καθορίζουν τα δημοσιονομικά της χώρας».

Μα αν ισχύουν τα περί τριγώνου της αμαρτίας, τότε η Ελλάδα είναι ήδη προτεκτοράτο. Και αν το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι τόσο αμαρτωλό και διαπλεκόμενο, αν τη χώρα κυβερνά μια μαφία, τότε ορθώς της αφαιρείται το δικαίωμα να καθορίζει τα δημοσιονομικά της χώρας.

Αυτό τουλάχιστον θα σκεφθεί οποιοσδήποτε ξένος που θα ήθελε να μείνει στην… περιγραφή της αμαρτίας.

Εκτός κι’ αν ο κ. Τσίπρας προσπαθεί με αυτόν τον ατυχή τρόπο να πείσει τους ξένους πως όλα θα διορθωθούν όταν θα έλθει ο ίδιος στην εξουσία!

Οπότε, ας περιμένουν λίγο για να… χρηματοδοτήσουν τη δική του (αγγελική) κυβέρνηση…

elzoni.gr