Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

«Διδακτική Αλληλεγγύη», στο Δήμο Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Πασχαλίνα Καλαγιά – Καραμαλάκου, ξεκινούν άμεσα την υλοποίηση του Προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη», με σκοπό την ενισχυτική διδασκαλία μαθητών, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος των διδάκτρων των φροντιστηριακών μαθημάτων και της εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Με την πεποίθηση ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην Παιδεία και την Εκπαίδευση, απευθύνουν έκκληση σε καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, με κέφι και όραμα , να αφιερώσουν εθελοντικά λίγο από το χρόνο τους για την υλοποίηση του προγράμματος, διδάσκοντας πρωτεύοντα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και ξένες γλώσσες για όλα τα γνωστικά επίπεδα.
Οι πολίτες του Πειραιά και ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί είναι πάντοτε αρωγοί και δυναμικά παρόντες σε εθελοντικές δράσεις. Με τις νέες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, όμως, γιγαντώνεται πλέον η ανάγκη να σταθούμε αλληλέγγυοι στις οικογένειες που βιώνουν δραματικά αυτή τη νέα κατάσταση και περισσότερο στα παιδιά μας, που είναι οι πιο αθώοι αποδέκτες αυτής της απροσδόκητης ανατροπής.
Άλλωστε, ο εθελοντισμός είναι ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας και αποτελεί δείγμα υψηλού επιπέδου ανθρωπιάς , κοινωνικότητας και πολιτικής ωριμότητας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη», μπορείτε να καλείτε στο «Γραφείο Αγάπης και Εθελοντισμού» τηλ: 2104130046 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 2104130046 end_of_the_skype_highlightingκαι στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. 2104101753 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 2104101753 end_of_the_skype_highlighting .