Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Για τις αποφάσεις του Eurogroup ενημέρωσε τον Κ. Παπούλια ο Αντ. Σαμαράς

Για τις αποφάσεις του Eurogroup ενημέρωσε τον Κ. Παπούλια ο Αντ. Σαμαράς. Πρέπει να δικαιώσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, είπε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αντ. Σαμαράς

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup για την Ελλάδα. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε περίπου 45 λεπτά αργότερα. Προσερχόμενος, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση και ενωμένοι θα το καταφέρουμε», ενώ από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας του απάντησε ζητώντας να γίνουν βήματα για την κοινωνική δικαιοσύνη και «να ελαφρυνθούν εκείνοι που τραβούν ως αχθοφόροι τα βάρη».
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «καλή απόφαση του Eurogroup» και τόνισε ότι «τώρα είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση και ενωμένοι θα το πετύχουμε». Επίσης, σημείωσε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η επίτευξη της ανάπτυξης με αναγκαίο σύμμαχο τη ρευστότητα και πως στόχος είναι να υπάρξει δικαιοσύνη και αξιοκρατία.
Ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε πως υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως η ανεργία των νέων και ζήτησε να γίνουν βήματα για την κοινωνική δικαιοσύνη. Πρέπει «να ελαφρύνεται εκείνους που τραβούν ως αχθοφόροι τα βάρη» υπογράμμισε.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς έκανε σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Συγκεκριμένα είπε ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά «ώρα για σκληρή δουλειά για να μπει μπροστά η οικονομία και η ανάπτυξη και να δικαιώσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού»