Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για εκλογές

Giannis-Dragasakis-Alexis-Tsipras
Με πολιτικό αέρα από τη δημοσκόπηση της VPRC που του δίνει προβάδισμα 5% απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΤΙΖΑ προετοιμάζεται για εκλογές. Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την κινητικότητα η οποία παρατηρείται στην Κουμουνδούρου, καθώς και από τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και συνολικά της ηγετικής ομάδας.
Το χθεσινό video μάλιστα, το οποίο ανέβασε ο Αντώνης Σαμαράς στο Facebook, θεωρήθηκε ως μια ακόμη ένδειξη του στρατηγικού σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου να αιφνιδιάσει, πιθανόν εντός των επόμενων μηνών. Γι’ αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει εντολή στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξουν ρότα, και να αρχίσουν να συμπεριφέρονται ως “εναλλακτική λύση” διακυβέρνησης.
Ως τέτοια άλλωστε θα προσπαθήσει να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που έρχονται, και για τον λόγο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας δίνει έμφαση στη σύνθεση του κυβερνητικού προγράμματος. Με έμφαση στην οικονομία, εκεί όπου το στοίχημα για την Κουμουνδούρου είναι να παρουσιάσει μια πραγματική εναλλακτική λύση έναντι του Μνημονίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Δραγασάκης είναι εκείνος ο οποίος θα κληθεί να σηκώσει στους ώμους του το βάρος της οικονομικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενος κυρίως από τον Γιάννη Μηλιό, καθώς και ομάδα τεχνοκρατών και οικονομολόγων.
Ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής θεωρείται αντίβαρο στον λαϊκισμό, απέναντι σε όλους εκείνους δηλαδή που “χρεώνουν” στον ΣΥΡΙΖΑ ακραίες και ανεδαφκικές θέσεις. Γι΄αυτό και το επόμενο διάστημα αναμένεται να πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του, την ώρα που θα επιταχύνει και τις ζυμώσεις για το κυβερνητικό πρόγραμμα.

ysterografa.gr