Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σο-ου με Φορναρόλι σε ... κολυμβητήριο και ο Παο 4 - 0 την Προοδευτική!

Έπρεπε να ανοίξουν οι ουρανοί για να σκοράρει ο Φορναρόλι και να κάνει ντεμπούτο -και μάλιστα με γκολ- ο Χαμπίμπ Σο!
Με τον Ουρουγουανό λοιπόν, να πετυχαίνει δύο γκολ (σκόραρε για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2011), τον Σενεγαλέζο να παίζει για πρώτη φορά και να βρίσκει δίχτυα και τον Χριστοδουλόπουλο να σκοράρει επίσης, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Προοδευτικής με 4-0 και «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, καθώς λογικά δεν θα... φάει πέντε γκολ στη ρεβάνς.
Ο σημερινός αγώνας έγινε σε ένα... κεκλεισμένων θυρών ΟΑΚΑ καθώς οι φίλοι του Παναθηναϊκού, και λόγω καιρού, δεν ήταν πάνω από 1.000 και σε ένα γήπεδο που από το 65' και μετά είχε μετατραπεί σε... κολυμβητήριο λόγω βροχής. Για αυτό και στο 75' ο διαιτητής Μήτσιος πήρε τις δύο ομάδες κι έφυγαν για τα αποδυτήρια. που οδήγησε στην διακοπή του ματς για 30 λεπτά
Τελικά λίγο μετά επέστρεψαν, αφού είχαν μπει τρακτέρ και σκούπες για να μαζέψουν τα νερά και το παιχνίδι συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε -ευτυχώς- χωρίς απρόοπτα. Και μέσα σε όλα αυτά, έκανε ντεμπούτο ο Χαμπίμπ Σο, που ωστόσο πρόλαβε να κάνει ελάχιστα, δεδομένων των συνθηκών.
Αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο δεν... βλεπόταν. Μέχρι να φτάσουμε στο φινάλε, όταν στο 44' ο Φορναρόλι πέτυχε ένα υπέροχο γκολ (έστρωσε την μπάλα με το στήθος και έπιασε το ψηλοκρεμαστό σουτ) και στις καθυστερήσεις, με τον Χριστοδουλόπουλο να περνάει από αριστερά έναν αντίπαλο, να ντριμπλάρει τον επόμενο και να γράφει το 2-0
Στην επανάληψη έγιναν όλες κι όλες τρεις φάσεις, με πρωταγωνιστή την... βροχή και τον Σο! Στο 59' ο Βασιλάκος πανηγύρισε ένα γκολ που δεν μπήκε ποτέ! Ο επιθετικός της Προοδευτικής σούταρε, ο Κοτσόλης απέκρουσε, ο Βασιλάκος πλάσαρε εκ νέου και την ώρα που έφευγε για τη σέντρα, η μπάλα κόλλησε στο νερό και πάνω στη γραμμή, με τον πορτιέρο του ΠΑΟ να μπλοκάρει!
Κι ενώ στην «Προό» είχαν μείνει με το... αχ από τη χαμένη ευκαιρία, στο 62' η βροχή έπαιξε περίεργο παιχνίδι ξανά... Από μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου, ο Κουσούρης γλίστρησε και δεν έδιωξε, η μπάλα κόλλησε στο χορτάρι και στρώθηκε στον Φορναρόλι που δεν έχασε την ευκαιρία για το 3-0!
Ακολούθησε η επί ένα μισάωρο διακοπή του αγώνα λόγω βροχής πριν επιστρέψουμε με το γκολ του Σο! Στο 85ο λεπτό ο Μπαρμπαρούσης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Σενεγαλέζος βρήκε την μπάλα λίγο με το κεφάλι, λίγο με την πλάτη και την έστειλε στα δίχτα κάνοντας το 4-0!
Παναθηναϊκός (Χουάν Ρότσα): Κοτσόλης, Χουχούμης, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Βιτόλο (64’ Σο), Φουρλάνος, Χριστοδουλόπουλος (80’ Δώνης), Μπαρμπαρούσης, Φορναρόλι (84’ Αποστολόπουλος), Πετρόπουλος
Προοδευτική:
Μουκέας, Κολιός, Παπανικόλας, Κουσούρης, Κακαράς, Λάζουρας (66’ Χόρτσας), Μακαρονάς, Λέκκας (28’ Επιτροπάκης), Αργυρίου, Παναγιωτόπουλος, Βασιλάκος (70’ Γρίβας).


Η Κέρκυρα "καθάρισε" στο χωράφι του Τυρνάβου
Η Κέρκυρα αποδείχθηκε πιο ανθετική στη λάσπη του αγωνιστικού χώρου από την έντονη βροχή που έχει προηγηθεί , κέρδισε εκτός έδρας τον Τύρναβο με 2-0 με πέναλτι του Διαμαντόπουλου στο 27, (το κέρδισε ο ίδιος από τον Σιάτρα) και όμορφη ατομική προσπάθεια του Σίμωση στο 78' και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Λόγω της έντονης βροχής και την άσχημη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ο αγώνας κινδύνεψε να μην γίνει, αλλά ο διαιτητής Δημητρόπουλος, μετά τον απαραίτητο έλεγχο, έδωσε το «οκ» για τη διεξαγωγή του.
Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα πρώτα ο Σιάτρας στο 55' και έπειτα ο ¨Καραπέτσας στο 62'.


Διπλό βήμα πρόκρισης ο Πανθρακικός
Ο Πανθρακικός επικράτησε δίκαια στην Κομοτηνή της Νίκης Βόλου με 2-0 και απέκτησε τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήραν τη νίκη με γκολ των Μπαϊκαρά στο 8' και Κυβελίδη στο 52'

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανσερρραϊκός 1 - 0
Ο ΠΑΣ πήρε τη νίκη, αλλά ο Πανσερραϊκός το προβάδισμα, εφόσον οι δύο ομάδες έχουν την ίδια εικόνα και στη ρεβάνς που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στις Σέρρες. Η ομάδα των Ιωαννίνων επικράτησε με 1-0, με το γκολ του Γιάκου στο 22ο λεπτό, αλλά ο Πανσερραϊκός έδειχνε καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και άντεξε ακόμα κι όταν έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κιάσσου στο 68'.