Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ζαχάρω: Οικονομικοί Ράμπο στο Δημαρχείο - Ποιοι εμπλέκονται στις καταγγελίες!

Ζαχάρω: Οικονομικοί Ράμπο στο Δημαρχείο - Ποιοι εμπλέκονται στις καταγγελίες!
 
Τη διενέργεια «κατεπείγοντος» διαχειριστικού ελέγχου στον πολύπαθο και δοκιμασμένο Δήμο Ζαχάρως διέταξαν οι εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διαλευκάνουν σωρεία καταγγελιών που αφορούν παράνομο πλουτισμό αιρετών υπαλλήλων και εργολάβων.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πύργου, μέσω παραγγελίας που απέστειλε τον Αύγουστο του 2012 στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών, ζήτησε το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών 19 ατόμων (!) και δύο κατασκευαστικών εταιρειών.
Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία υπηρέτησαν κατά καιρούς στον συγκεκριμένο Δήμο και φέρονται, σύμφωνα με καταγγελίες, να αναμειγνύονται σε οικονομικά σκάνδαλα τα οποία προκάλεσαν ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Στο «στόχαστρο» των ελεγκτικών Αρχών έχουν μπει, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, ταμίες, υπάλληλοι του δήμου και σύζυγοι αυτών καθώς και ένας επιχειρηματίας ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε «στημένους» διαγωνισμούς ανάληψης δημοτικών έργων.
«Οι καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα είναι αναρίθμητες και κάνουν λόγο για παράνομο πλουτισμό και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Η υπηρεσία προσπαθεί μέσω του ανοίγματος των λογαριασμών να διαπιστώσει τη διαδρομή χρημάτων που προέρχονταν από δωρεές και οικονομικές βοήθειες διάφορων φορέων» ακούγεται να λέει η φωνή από την άλλη άκρη του ακουστικού.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι στο επίκεντρο των ελέγχων που διεξάγονται βρίσκεται μεταξύ άλλων και η διαχείριση 1,8 εκατομμυρίων ευρώ που απέστειλε το 2008, μέσω του Ερυθρού Σταυρού, η αυστραλιανή Κυβέρνηση με σκοπό την υλοποίηση έργων υποστήριξης για τους πυρόπληκτους του Νομού Ηλείας.


patrisnews.com