Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση - Το Μαξίμου βλέπει 154-155 "ΝΑΙ" για τα μέτρα - Πληροφορίες πως ένας-δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα τα υπερψηφίσουν


Μόλις 4 ημέρες πριν από την κρισιμότερη ίσως ψηφοφορία, ο κυβερνητικός συνασπισμός φέρεται παντελώς αποσυντονισμένος με το Μέγαρο Μαξίμου να αγωνιά για την ψήφιση των μέτρων, αλλά και για την επόμενη ημέρα μιας και μια κυβέρνηση πληγωμένη θα κληθεί να εφαρμόσει τα τόσο οδυνηρά μέτρα.

Από το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους, με αφορμή την επιμονή στο όχι της ΔΗΜΑΡ και την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ.

Κύκλοι του Μαξίμου διαρρέουν πως είναι αισιόδοξοι στην κυβέρνηση για υπερψήφιση των μέτρων και πως δεν ανησυχούν, αλλά σημειώνουν με νόημα πως θα ήταν καλή μία μεγάλη πλειοψηφία, προκειμένου και να περιοριστούν τα τραύματα στον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά και να σταλεί ένα μήνυμα προς το εξωτερικό.

Μάλιστα, στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν και αριθμητικές προβλέψεις για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μιλώντας για 154 έως 155 ψήφους υπέρ των μέτρων.
Αντικείμενο των συσκέψεων είναι φυσικά και η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στις 11:30  την Κυριακή, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα μιλήσει με δραματικό τόνο και θα ξεκαθαρίσει πως η υπερψήφιση των μέτρων είναι η μόνη λύση για τη σωτηρία της χώρας.

Στο μέτωπο της ΔΗΜΑΡ τώρα, ο Φώτης Κουβέλης εξακολουθεί να επιμένει στο όχι για τις αλλαγές στα εργασιακά και να ζητά να κατατεθούν σε ξεχωριστό άρθρο, κάτι που επεσήμανε και ο ίδιος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά. Πάντως, τις τελικές απαντήσεις θα τις δώσει η ΔΗΜΑΡ τη Δευτέρα, οπότε συνεδριάζει η κοινοβουλευτική της ομάδα.

Πάντως, τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει έντονη φημολογία στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ πως ένας ή δύο βουλευτές του κόμματος προσανατολίζονται να υπερψηφίσουν τελικά τα μέτρα, παίρνοντας αποστάσεις από την επίσημη γραμμή του κόμματος.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται εγκλωβισμένος στα εσωκομματικά ζητήματα και μετράει “κουκιά”, μιας και ήδη ένας βουλευτής ανεξαρτητοποιήθηκε και άλλος ένας έχει δηλώσει ορθά κοφτά πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα.

Για τους άλλους βουλευτές όπως τον κ. Σκανδαλίδη, τον κ. Μπόλαρη, την κα Τζάκρη και άλλους, το σκηνικό θα αποσαφηνιστεί από τη Δευτέρα.

Σε αυτό το κλίμα και με το σκεπτικό ότι δεν θα υπάρξει καμία έκπληξη από τη Νέα Δημοκρατία, το Μαξίμου θεωρεί πως το πολυνομοσχέδιο με τα οδυνηρά μέτρα θα υπερψηφιστεί. Το ερώτημα όμως που παραμένει είναι πώς θα γίνει η εφαρμογή τέτοιων μέτρων από μία κυβέρνηση τόσο πληγωμένη και η οποία τις επόμενες ημέρες μπορεί να έχει χάσει έναν εκ των δύο κυβερνητικών εταίρων

newsit.gr