Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Β. Γιαννακούρας: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διανοηθεί ότι μπορεί με τις αποφάσεις του να διακόψει την ιστορική συνέχεια του 11ου Συντάγματος


Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελου Γιαννακούρα με θέμα την απομάκρυνση του 11ου Συντάγματος από την Αρκαδία και την πόλη της Τρίπολης.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν εκπρόσωποι της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων της Αρκαδίας και περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Εκφράζοντας τον Αρκαδικό λαό ομόφωνα οι φορείς κατέθεσαν την έντονη διαφωνία τους για την πιθανή απομάκρυνση του 11ου Συντάγματος. Σύμφωνα με την απόφασή τους «το 11ο Σύνταγμα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έχει άρρηκτα δεθεί με την ιστορία αυτού του τόπου, καθώς δεν έλλειψε από καμία μάχη της σύγχρονης παρουσίας της χώρας. Για το λόγο αυτό δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διανοηθεί ότι μπορεί με τις αποφάσεις του να διακόψει την ιστορική συνέχεια του 11ου Συντάγματος, το οποίο, μαζί με την 4η Μεραρχία, ταυτίζεται απόλυτα με το φρόνημα του Αρκαδικού λαού, ιδίως τη δεδομένη χρονική στιγμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς πολέμους, όπου η συνεισφορά του υπήρξε καταλυτική».
Οι οποιεσδήποτε προσπάθειες εξοικονόμησης πόρων από την κεντρική κυβέρνηση σε αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν παρά να στηρίζονται κατεξοχήν στην ορθολογιστική διαχείριση των πραγματικών και επιτακτικών αναγκών και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να βρίσκονται απέναντι στην κοινωνία.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση μια πιθανή απομάκρυνση του Συντάγματος όχι μόνο δεν θα εξοικονομούσε πόρους, αντίθετα θα δημιουργούσε πρόσθετες οικονομικές απώλειες στην περίπτωση μεταφοράς του.