Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ο Ομπάμα κέρδισε και το 3ο debate

Βarack-Obama-Mitt-Romney
Από την ημέρα που ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε στην ανθρωπότητα τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, τα ξημερώματα της 2ας Μαϊου του 2011, όλοι μπορούσαν να φανταστούν ότι στον επιλογικό απολογισμό αυτής της πρώτης τετραετίας του στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν θα είχε… θέματα με την αξιολόγηση της εξωτερικής πολιτικής του.
Και έτσι ήταν. Μπορεί να μην έκλεισε (ακόμη) τη βάση του Γκουαντάναμο, όπως είχε δεσμευτεί, ο Μπαράκ Ομπάμα ωστόσο θεωρείται να εμπνέει στους Αμερικανούς περισσότερη εμπιστοσύνη σε σχέση με τον Μιτ Ρόμνεϊ, τουλάχιστον σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Κάτι που φάνηκε και στο τρίτο debate ανάμεσα στους δυο προεδρικούς υποψηφίους, το οποίο ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι οποίες διενεργήθηκαν άμεσα, είχε νικητή τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου.
Την πρώτη δημοσκόπηση τη δημοσιοποίησε το CBS News, με το 53% να θεωρεί ότι ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε το debate της εξωτερικής πολιτικής, το 23% θεωρεί ότι κέρδισε ο Μιτ Ρόμνεϊ, και το 24% ότι υπήρξε ισοπαλία. Ενώ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CNN , μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν το debate, το 48% “είδε” νικητή τον Μπαράκ Ομπάμα και το 40% τον Μιτ Ρόμνεϊ.

Video



ysterografa.gr