Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πεζοπορία στη Χαράδρα της Φλαμπουρίτσας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρανταπήχου!!!


Στα πλαίσια των δράσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρανταπήχου, διοργανώνουμε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, πεζοπορική εκδρομή στη χαράδρα Φλαμπουρίτσας στη Ζήρεια Κορινθίας, σε συνεργασία με τον Αθηναϊκό Ορειβατικό Σύλλογο (ΑΟΣ)


Πληροφορίες για τη διαδρομή

Το όρος Ζήρεια (Κυλλήνη) βρίσκεται στο Νομό Κορινθίας σε απόσταση 150 περίπου χιλιομέτρων από την Αθήνα και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο βουνό της Πελοποννήσου. Χωρίζεται σε δύο επιμέρους κορυφές, τη Μικρή και τη Μεγάλη Ζήρεια. Η κοιλάδα που σχηματίζεται μεταξύ των δύο αυτών κορυφών ονομάζεται χαράδρα της Φλαμπουρίτσας.

Πρόκειται για μια πανέμορφη περιοχή, ιδιαίτερα δασωμένη και πλούσια σε δέντρα Κεφαλληνιακής Ελάτης και Μαύρης Πεύκης, ενώ μαζί με τις κορυφές της Ζήρειας έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή NATURA, λόγω της μεγάλης ποικιλίας σε είδη φυτών.

Η διαδρομή ξεκινάει σε σημείο του κεντρικού δρόμου πάνω από τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, κοντά στο πυροφυλάκειο που επιβλέπει τη Χαράδρα και καταλήγει στο οροπέδιο της Φλαμπουρίτσας. Πρόκειται για ένα πολύ καλά χαραγμένο μονοπάτι, δασωμένο σε όλο το μήκος του, ομαλό χωρίς μεγάλη υψομετρική διαφορά.

Η πεζοπορία διαρκεί 5 περίπου ώρες, με σταθερό βηματισμό. Δεν απαιτείται κάποιος ιδιαίτερος εξοπλισμός καθώς πρόκειται για μια χαμηλής δυσκολίας διαδρομή. Βέβαια σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα απαραίτητο ένα μικρό σακίδιο πλάτης με νερό και κάποιο ελαφρύ γεύμα όπως σάντουιτς, ξηρούς καρπούς, κάποια σοκολάτα κλπ. Επίσης στο σακίδιο θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο αδιάβροχο.

Η μετάβαση θα γίνει:

-> Με πούλμαν του ΑΟΣ, τα οποία θα ξεκινήσουν το πρωί εκείνης της Κυριακής από το κέντρο της Αθήνας (Πλ. Κάνιγγος). Ειδικότερα για το πούλμαν, η συμμετοχή θα πρέπει να έχει δηλωθεί μέχρι και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, ώστε να κρατηθούν θέσεις. Το κόστος του πούλμαν είναι 20 ευρώ ανά άτομο.

-> Με αυτοκίνητα των μελών του Πολιτιστικού, κατόπιν συνεννόησης.

Περαιτέρω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο email του συλλόγου sarantapicho@gmail.com και στα τηλέφωνα 6985162556, 6972243285