Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Στους αντιπροέδρους της Βουλής ανέθεσε προσωρινά τα καθήκοντά του ο Ευ. Μεϊμαράκης

Στους αντιπροέδρους της Βουλής ανέθεσε προσωρινά τα καθήκοντά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Την απόφασή του να αναθέσει τα καθήκοντά του προσωρινά στους αντιπροέδρους της Βουλής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Η εν λόγω απόφαση έρχεται μετά από την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων κατά την περίοδο 2005- 2008, υπόθεση η οποία ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές και το ΣΔΟΕ.
Τη Δευτέρα ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης, στην οποία, σύμφωνα, με δημοσίευμα της Real News, υπάρχει εμπλοκή του ιδίου και να δημοσιοποιηθεί. Επιπλέον, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, «επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου». Για τη συνάντησή του με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο κ. Μεϊμαράκης, στην ανακοίνωσή του, τονίζει πως ουδεμία εμπλοκή έχει σε όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα, και υπογραμμίζει πως είναι παρών και θα πράξει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.
Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης έχει ξεκινήσει από το πρωί να ενημερώνει τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων σε ό,τι έχει να κάνει με την απόφασή του να αναθέσει προσωρινά στους αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου τα καθήκοντά του. 
Η ανακοίνωση του Ευ. Μεϊμαράκη:
«Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί.
»Επίσης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας.
»Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί σήμερα το απόγευμα τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς.
»Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: ‘Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια’».
Επιστολή Ν. Νικολόπουλου
Εξάλλου, με ανοιχτή επιστολή του, με τίτλο «Προστάτεψε τον εαυτό σου, τη Βουλή και τη Δημοκρατία», ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, ζήτησε από τον κ. Μεϊμαράκη να παραιτηθεί από το αξίωμα του προέδρου της Βουλής.
«Εμπιστευόμενος την αποδεδειγμένη ευθυκρισία σου, δήλωσα ότι η μόνη ευθεία ‘απάντηση’ πρέπει να είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη αλλά και η παραίτησή σου από το αξίωμα του Προέδρου, ώστε να αποσυνδεθεί η δύσοσμη αυτή υπόθεση από τον θεσμό και να μπορέσεις να διεκδικήσεις την αθωότητά σου χωρίς κανένας να πιστεύει ότι θέλεις να οχυρωθείς πίσω από την υψηλή θέση που κατέχεις, με την ψήφο της Βουλής» αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος στην επιστολή του, σημειώνοντας πως «έχω την εντύπωση πως αυτή τη φορά έπεσες θύμα κακών συμβούλων ή κακών ‘υπηρετών’ και θλίβομαι. Όπως θλίβομαι και για το γεγονός ότι κανένας εκ των πολιτικών αρχηγών - με πρώτους, τον Πρωθυπουργό και τους άλλους δύο συγκυβερνώντες - δεν βρήκαν ακόμα το θάρρος ή το καθαρό μυαλό να σε συμβουλεύσουν για την μόνη ορθή και καθαρή λύση. Και αυτή δεν είναι άλλη από την παραίτηση».
Καταλήγει λέγοντας: «Σου απευθύνω εγώ λοιπόν, ένας παλιός και πολύ γνώριμος συνοδοιπόρος, την ύστατη έκκληση: Προστάτευσε τον εαυτό σου, τη Βουλή και τη Δημοκρατία! Παραιτήσου από την θέση του Προέδρου της Βουλής και εσύ, μόνος σου, φέρε τον φάκελο της υπόθεσης στη Βουλή, ζητώντας από τους βουλευτές την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, παράλληλα με τη Δικαιοσύνη. Μόνο έτσι, θα απομακρύνεις από τον πολιτικό κόσμο της χώρας τη νέα βαριά σκιά και έχεις τη δυνατότητα να μετατρέψεις αυτή την περιπέτεια σε θρίαμβο της αλήθειας και της Δικαιοσύνης, αλλά και σε δικό σου θρίαμβο».

ΔΗΜΑΡ: Να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση πλουτισμού πολιτικών προσώπων
Μετά τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τους Οικολόγους Πράσινους ανακοίνωση με την οποία ζητά να «διαλευκανθεί πλήρως και χωρίς καμία καθυστέρηση το ζήτημα της εμπλοκής πολιτικών προσώπων, όσο ψηλά και αν φτάνουν, σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού» εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία παράλληλα καλεί όλους τους φορείς (εφορίες, τράπεζες κλπ) να συμβάλουν στην περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος. Επίσης, απευθύνει έκκληση στη Δικαιοσύνη να προβεί άμεσα ...
περισσότερα

Με μηνύσεις απάντησε στην υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων ο Βουλγαράκης
Με μήνυση εναντίον όσων τον ενέπλεξαν στην υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008, η οποία ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές και το ΣΔΟΕ, απάντησε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ, Γιώργος Βουλγαράκης. Όπως ανέφερε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, «κατέθεσα μήνυση εναντίον των λασπολόγων, για τα μυθεύματα που...
περισσότερα

eklogika.gr