Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

24ωρη γενική απεργία αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Παραλύει η χώρα την Τετάρτη, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του νέου πακέτου οδυνηρών μέτρων. Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Σημειώνεται ότι με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» θα παραμείνουν κλειστοί κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Στη γενική απεργία της Τετάρτης, που πραγματοποιείται εν όψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων, συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς κατόπιν απόφασης της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, συμβολαιογράφοι, καθώς και οι ομοσπονδίες βενζινοπωλών και πρατηριούχων.

Στην απεργία θα συμμετέχουν επίσης οι αρχαιοφύλακες, με αποτέλεσμα να είναι κλειστά και τα μουσεία.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς απεργούν οι ναυτεργάτες, ενώ καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων θα προκαλέσει η στάση εργασίας από τις 10:00 ώς τις 13:00 των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» θα παραμείνουν κλειστοί κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων.
Αναλυτικά:
- Τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.
- Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
- Το Μετρό (γραμμές 2,3) θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Το Μετρό (γραμμή 3) θα έχει τερματικό σταθμό την Δουκ. Πλακεντίας και δεν θα εξυπηρετεί το αεροδρόμιο
- Ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ, γραμμή 1) θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
- Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.