Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Αστεράτο "Χτύπημα" στην ΑΕΚ με Αλβάρες

Τα πιτσιρίκια “φοβόντουσαν” από τον πιο έμπειρο παίκτη.. πληγώθηκαν. Ο Κωνσταντόπουλος έκανε μεγάλο λάθος στο 64' και έδωσε τη δυνατότητα στον Αστέρα Τρίπολης να φύγει για πρώτη φορά νικητής από το ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ των πιτσιρικάδων μπήκε δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησε 2 φορές. Την πρώτη με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φούντα και τη δεύτερη με την επικίνδυνη σέντρα του Αρκούδα και την προβολή του Κουρέλλα.
Ο Αστέρας γρήγορα ισορρόπησε το ματς και ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πάντως δεν ήταν όσο απειλητική ήθελε ο προπονητής της και μόνο στο 30΄έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Γιάγκο έκανε το λάθος και ο Μπακασέτας από καλή θέση αστόχησε.
Η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήρθε στο 41' όταν ο Φούντας έκανε το σουτ αλλά ο Φάλοπ απέκρουσε.
Ο Τσιώλης έριξε στη μάχη τον Έγκον αλλά η Ένωση ήταν αυτή που απείλησε πρώτη και στο δεύτερο μέρος. Ο Λαγός στο 51' με ατομική προσπάθεια προσπάθησε από πλάγια να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Φάλοπ απέκρουσε.
Η ΑΕΚ ανέβασε κι άλλο την απόδοση της και 10 λεπτά αργότερα άγγιξε το γκολ. Ο Κουρέλλας γύρισε στο σημείο του πέναλτι, ο Γροντής έκανε το πλασέ στην κίνηση αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε δίπλα από την εστία.
Και εκεί που η Ένωση έδειχνε ότι αναζητεί το γκολ της νίκης, ήρθε το ολέθριο λάθος του πιο έμπειρου παίκτη της. Ο Σανκαρέ απέφυγε τον Γιάγκο, έκανε τη σέντρα και ο Κωνσταντόπουλος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του δίνοντας την ευκαιρία στον Αλβάρες να τη στείλει στα δίχτυα.
Το γκολ άλλαξε τελείως την εικόνα του ματς. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες που θα της επέτρεπαν να διεκδικήσει τουλάχιστον το βαθμό ενώ ο Αστέρας στο 85' θα μπορούσε να τελειώσει πρόωρα το ματς αλλά ο Ναβάρο νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κωνσταντόπουλο.

ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας, Κοντοές, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Γιάγκο, Λαγός, Γροντής (81' Σταματής), Κουρέλλας, Φούντας (67' Γκερέιρο), Παυλής (67' Φουρτάδο).

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φάλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο, Ρούμπεν Ράγιος, Τσαμπούρης, Αλβαρεζ, Μπακασέτας (59' Φραγκουλάκης), Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Τσίμο Ναβάρο (92' Ντινιωτάκης), Κουρμπέλης (46' Έγκον)