Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

“Απόδραση" Παναθηναϊκού απ'τη Λιβαδειά


Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το... δεξί στο πρωτάθλημα παρά το ότι έπαιξε με αρκετές αλλαγές λόγω του αγώνα της Τρίτης κόντρα στη Μάλαγα. Ο Λουκάς Βύντρα έκανε αυτό που δεν κατάφεραν οι επιθετικοί και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Σπουδαία επέμβαση του Καρνέζη στο 80'. Δοκάρι είχαν οι Βοιωτοί στο πρώτο μέρος ενώ στο δεύτερο ήταν σαφώς ανώτεροι.
Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε στη Λιβαδειά αν και ειδικά στο δεύτερο μέρος πιέστηκε πολύ από τον Λεβαδειακό και χρειάστηκε ο Καρνέζης να κάνει την επέμβαση του αγώνα για να κρατήσει τη νίκη.
Το ματς στη Λιβαδειά ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Ο Φερέιρα έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα και ήταν λογικό οι φιλοξενούμενοι να μην μπορούν να βρουν ρυθμό.
Ο Λεβαδειακός άγγιξε το γκολ στο 19΄ όταν η σέντρα-σουτ του Ναπολεόνι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου Καρνέζη.
Ο Παναθηναϊκός ταρακουνήθηκε από το δοκάρι και στο 26' έχασε απίστευτη ευκαιρία. Ο Σεϊταρίδης έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Πετρόπουλο αλλά ο Έλληνας επιθετικός κατάφερε προ κενής εστίας με στρωμένη τη μπάλα να αστοχήσει.
Η χαμένη ευκαιρία πάντως δεν πτόησε τους παίκτες του Φερέιρα. Από στημένη φάση στο 34' άνοιξαν το σκορ. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Βύντρα κατέβασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με το αριστερό νίκησε τον Κυριακίδη.
Ο Βύντρα ήταν πρωταγωνιστής και στην τεράστια ευκαιρία του Λεβαδειακού πέντε λεπτά αργότερα. Ο Ακόστα με κεφαλιά πάσα βρήκε αμαρκάριστο τον Κόρμπο ο οποίος πλάσαρε αλλά πάνω στη γραμμή, σε δύο χρόνους, ο Βύντρα έσωσε την ομάδα του.
Στην επόμενη φάση ο Πετρόπουλος έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ όμως η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
Ο Φερέιρα έκανε 2 μαζεμένες αλλαγές στην αρχή του δεύτερου μέρους. Σισοκό και Φορναρόλι πήραν τη θέση των Χριστοδουλόπουλου, Μαυρία όμως δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό και ο Λεβαδειακός ανέλαβε τα ηνία του ματς.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν, έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης όμως η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετική και έτσι ο Καρνέζης χρειάστηκε να επέμβει μόνο στο ανάποδο ψαλίδι του Λισγάρα και στην κεφαλιά του Μεντί, χωρίς μάλιστα να ανησυχήσει ιδιαίτερα.
Η πίεση του Λεβαδειακού πέρασε και ο Παναθηναϊκός αναζήτησε το δεύτερο γκολ του που θα του εξασφάλιζε τη νίκη. Ο Φορναρόλι στο 75' έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, όταν η κεφαλιά του από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι αύξησαν και πάλι την πίεση τους και άγγιξαν το γκολ στο 80'. Ο Πόι γύρισε όμορφα μέσα στην περιοχή, έπιασε το σουτ με το αριστερό αλλά ο Καρνέζης έκανε την απόκρουση του αγώνα.
Ο Παναθηναϊκός πήρε το τρίποντο, έχει πλέον 1 βαθμό αφού ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 και σκέφτεται ήδη τη ρεβάνς της Τρίτης κόντρα στη Μάλαγα.
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί (85΄Κουτσόπουλος), Ακόστα (78' Ζαουί), Μουλόπουλος, Ναπολεόνι, Κόρμπος, Μάρτινς (66' Βασιλείου), Πόι, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Λισγάρας.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Πίντο, Λαγός, Μαρίνος, Ζέκα (65' Σπυρόπουλος), Μπαρμαρούσης, Χριστοδουλόπουλος (46' Σισοκό), Μαυρίας (46' Φορναρόλι), Πετρόπουλος