Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις- Ετοιμαστείτε για ανατροπές

Τη Δευτέρα το πρωί θα βγει η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, την οποία περιμένουν 110.000 υποψήφιοι για 76.094 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.Διαβάστε που ανεβαίνουν και που πέφτουν οι βάσεις.

Η οικονομική κρίση αναμένεται να αποτυπωθεί περισσότερο από ποτέ αύριο όταν και θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών. Γιατί το κόστος των σπουδών μακριά από την οικογένεια, που σημαίνει αυτόματα έξοδα για άλλο ένα σπίτι, είναι απαγορευτικό για τη συντριπτική πλειοψηφία.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει, κατά τους ειδικούς, πως θα εκτιναχθούν οι βάσεις στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, όπου και κατάγονται οι περισσότεροι υποψήφιοι, οι οποίοι δεν δήλωσαν σχολές εκτός έδρας.
Το νόμισμα αυτό έχει και μία δεύτερη όψη, δηλαδή θα διογκωθεί το φαινόμενο εισαγωγής σε σχολές της επαρχίας από υποψηφίους με μέσο όρο κοντά στο 3.

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας μας προετοιμάζουν και για άλλη μία μεγάλη έκπληξη.Φαίνεται λοιπόν πως οι υποψήφιοι γυρίζουν τελείως την πλάτη στις σχολές που οδηγούν για δουλειά στο Δημόσιο.Οι λόγοι είναι προφανείς:

- Προσλήψεις στο Δημόσιο ουσιαστικά δεν γίνονται

- Οι μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων είναι τόσο μεγάλες που κάνουν τους υποψηφίους να μην συγκινούνται από τη μονιμότητα, εαν υπάρχει και αυτή στο μέλλον.