Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ή κατά της φοροδιαφυγής;

Μετά τις πολλές και διάφορες απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν πρέπει να χρεοκοπήσουμε ή όχι, η περίπτωση της Ύδρας άνοιξε ως φαίνεται και άλλο πεδίο δόξης λαμπρόν για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατ' αρχήν φάνηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την όλη επιχείρηση αλλά και με την πάταξη της φοροδιαφυγής μετά το σχόλιο του βουλευτής του Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος είπε:

"Μια απλή διαδικασία φορολογικών ελέγχων μετατράπηκε από την κυβέρνηση σε ένα σώου επίδειξης αυταρχισμού. Διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν δύο φορές στο νησί, το ίδιο και πολυμελή συνεργεία της Οικονομικής Αστυνομίας. Εντελώς αυθαίρετα επιχειρήθηκε να αποκλειστεί η Ύδρα από την ακτοπλοϊκή σύνδεση και μάλιστα με απόφαση ναυτιλιακής εταιρείας και όχι κάποιας κρατικής υπηρεσίας".

Όμως ο επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είχε άλλη άποψη για την υπόθεση της Ύδρας:

Έγραψε στο twitter: "Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές. Όσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή, τόσο αγριότερη η περικοπή μισθών, συντάξεων. Καθαρές κουβέντες". Για να γίνει μάλιστα πιο ξεκάθαρος συμπλήρωσε: "Όχι στη μνημονιακή πολιτική, την ασυλία των ισχυρών, την άδικη φοροκαταιγίδα. Αλλά και καμία ανοχή στην προκλητική φοροδιαφυγή τύπου Ύδρας."

Σήμερα πάντως, ο Μανώλης Γλέζος έδωσε νεα διάσταση στις απόψεις περι φοροδιαφυγής τονίζοντας σε ανακοίνωσή του:

"Εδώ και ένα χρόνο έχω καταγγείλει ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου και δημοσίως ότι έχουν κατασκευαστεί 1300 πολυτελείς κατοικίες ιδιοκτησίας αλλοδαπών, οι οποίες ενοικιάζονται μέσω διαδικτύου 750 ευρώ ημερησίως. Το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμα επέμβει. Η φοροδιαφυγή στην πιο ακραία μορφή της.
Μήπως επειδή η κυβέρνηση συγκαλύπτει ζητήματα όπως αυτό, αποφάσισε να καταφύγει σε εκστρατείες τύπου Ύδρας;"