Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Χωρίς αποφάσεις η συνάντηση Σαμαρά Μέρκελ


Σύμφωνα με τον γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Σ.Κάμπετερ ''δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω παραχωρήσεις προς την Ελλάδα κατά την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Παρασκευή''.
«Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συζητηθεί σοβαρά αυτή την εβδομάδα», τόνισε σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, προσθέτοντας ότι «ζητούμενο δεν είναι να ληφθεί μια απόφαση σε διμερές επίπεδο, αλλά οι αποφάσεις να ληφθούν στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης και διάφανης διαδικασίας στην Ευρώπη».

«Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Στην ερώτηση εάν η Γερμανία θα παρηγορήσει τον Σαμαρά την Παρασκευή, σε περίπτωση που ο τελευταίος ζητήσει «περισσότερο χρόνο, περισσότερα χρήματα και ίσως ένα τρίτο πακέτο βοήθειας», ο κ. Κάμπετερ υπογράμμισε ότι «το θέμα δεν είναι η παρηγοριά, αλλά και οι δύο πλευρές να τηρήσουν αυτά που έχουν συμφωνήσει».
Και αυτό θα το κρίνει η τρόικα στην έκθεσή της που θα είναι έτοιμη στον Σεπτέμβριο. Τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις, επισήμανε ο γερμανός υφυπουργός.

Ο κ. Κάμπετερ δεν θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα εάν είναι δυνατή η παραχώρηση περισσότερου χρόνου και περισσότερων χρημάτων στην Ελλάδα.
«Όλα αυτά είναι εικοτολογίες…Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», είπε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι σχετικές πιέσεις προς την Αθήνα.

Πηγή Deutsche Welle