Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΧΙΟ


«Για δεύτερη μέρα πυροσβέστες, πιλότοι, άνδρες του στρατού με τη συνδρομή και του Λιμενικού Σώματος, δημοτικοί υπάλληλοι και απλοί πολίτες δίνουν μια απέλπιδα μάχη απέναντι από το πύρινο μέτωπο που κατακαίει τη Χίο.
Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι καταγγελίες για εγκληματική αδράνεια στην πρόληψη από πλευράς της κεντρικής Τοπικής Διοίκησης, πριν από την έναρξη της επικίνδυνης θερινής περιόδου, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο δεν έγινε σωστή διαχείριση της αντιμετώπισης της φωτιάς από την ώρα που ξέσπασε η πρώτη εστία της.
Ήδη, στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Χίο, καταγράφουν τις καταγγελίες που γίνονται δημόσια στα ΜΜΕ (πολλές από τους ίδιους τους πυροσβέστες), συλλέγοντας παράλληλα και όλα εκείνα τα στοιχεία που θα συμπεριληφθούν στο φάκελο «Χίος» που θα κατατεθεί τάχιστα στη Βουλή για Κοινοβουλευτικό Έλεγχο.
Την όλη αυτή διαδικασία συντονίζουμε από κοινού με την Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτή Μίκα Ιατρίδη και το Γραμματέα του ίδιου τομέα Σπύρο Γαληνό.
Φεύγοντας από την Κεφαλλονιά, όπου και εδώ επισκέπτομαι περιοχές που πρόσφατα επλήγησαν από μεγάλες πυρκαγιές, θα επισκεφθώ και τη Χίο, όπως ήδη έχει εξαγγελθεί από χθες».