Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Το πρόγραμμα των κινηματογραφικών ταινιών στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο "Το Διάλειμμα" στο Δερβένι.


19/8 – 26/8/2012, Ώρα έναρξης: 10:00 μ.μ.
Κυριακή 19 - Δευτέρα 20/8

“Ανεμοδαρμένα ύψη”


(Δραματική)

Σκηνοθεσία : Αντρέα Άρνολντ Πρωταγωνιστούν : Κάγια Σκοντελάριο, Τζέιμς Χόσον, Όλιβερ Μίλμπερν,
Νίκολα Μπέρλεϊ, Στιβ Ίβετς

Η ζωή στην κατοικία των Έρνσο κυλάει αργά, ακολουθώντας τους νωχελικούς ρυθμούς της αγγλικής επαρχίας του βορρά. Μια κρύα, χειμωνιάτικη νύχτα, η πόρτα της έπαυλης ανοίγει για να προσφέρει καταφύγιο στον Χίθκλιφ, ένα φτωχό, πεινασμένο παιδί από το Λονδίνο. Ένας παράφορος έρωτας γεννιέται ανάμεσα στον Χίθκλιφ και στη νεαρή Κάρι Έρνσο, ένας έρωτας που όμως οδηγεί σε μια καταιγίδα αβυσσαλέου μίσους.
Η βραβευμένη με Oscar (για το μικρού μήκους Wasp το 2003) σκηνοθέτιδα Andrea Arnold μεταφέρει για μια ακόμα φορά στον κινηματογράφο το κλασικό μυθιστόρημα της Emily Bronte, "Ανεμοδαρμένα Ύψη".

Τρίτη 21 - Τετάρτη 22/8

“Σιδηρά Κυρία”

(Βιογραφική)

Σκηνοθεσία : Φιλίντα Λόιντ Πρωταγωνιστούν : Μέριλ Στριπ,
Άντονι Χεντ, Χάρι Λόιντ,
Τζιμ Μπρόαντμπεντ,
Ρίτσαρντ Γκραντ, Ίαν Γκλεν

Η Margaret Thatcher είναι μία γυναίκα-σύμβολο για την παγκόσμια πολιτική σκηνή του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Ήταν η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας (1979-1990), κερδίζοντας τρεις εκλογικές αναμετρήσεις για λογαριασμό του συντηρητικού κόμματος. Πιστή οπαδός της φιλελεύθερης οικονομίας, ενίσχυσε καθοριστικά την ιδιωτική πρωτοβουλία συρρικνώνοντας δραστικά το δημόσιο τομέα. Η δημοφιλία της, αφού προηγουμένως είχε δοκιμαστεί σοβαρά κυρίως λόγω της υψηλότατης ανεργίας, εκτοξεύτηκε μετά τον πόλεμο των Φόκλαντ (1982) και την ανάκαμψη της οικονομίας. Της αποδόθηκε το προσωνύμιο "Σιδηρά Κυρία", λόγω της άτεγκτης στάσης της απέναντι στα συνδικάτα και τη Σοβιετική Ένωση, ενώ επέζησε από μία απόπειρα δολοφονίας το '84.
Το «The Iron Lady» είναι μία ματιά πάνω στη ζωή της αμφιλεγόμενης Margaret Thatcher, μίας γυναίκας την οποία συνήθως απεχθάνονται οι προοδευτικοί και θαυμάζουν οι συντηρητικοί. Η προσοχή της ταινίας επικεντρώνεται στο υψηλό τίμημα που απαιτεί η κατάκτηση της πολιτικής δύναμης.

Πέμπτη 23 – Παρασκευή 24/8

“Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο”

(Δραματική)

Σκηνοθεσία : Ρομπέρ Γκεντιγκιάν Πρωταγωνιστούν : Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν - Πιερ Νταρουσέν, Ζεράρ Μεϊλάν, Μέριλιν Καντό
Παρόλο που έχει χάσει τη δουλειά του πρόσφατα, ο Michel ζει ευτυχισμένος με τη γυναίκα του Marie-Claire. Το ζευγάρι είναι ερωτευμένο για πάνω από τριάντα χρόνια. Τα παιδιά και τα εγγόνια τους τους δίνουν χαρά, όπως και οι καλοί φίλοι που τους περιβάλλουν. Είναι και οι δύο περήφανοι για τους πολιτικοποιημένους αγώνες και τις ηθικές αξίες τους. Όμως, αυτή η ευτυχία θα διαταραχθεί από δύο οπλισμένους νεαρούς που θα τους επιτεθούν βίαια και θα αρπάξουν τα χρήματα που τους δώρισαν οι φίλοι τους για ένα ταξίδι στο Κιλιμάντζαρο. Το σοκ γίνεται μεγαλύτερο όταν ανακαλύπτουν ότι την επίθεση την είχε οργανώσει ο Christophe, ένας πρώην συνάδελφος του Michel, που απολύθηκε την ίδια μέρα με εκείνον. Τα πράγματα μπλέκουν κι άλλο, αφού ο Christophe μεγαλώνει μόνος του τα δύο μικρά αδέρφια του.

Σάββατο 25 – Κυριακή 26/8

“Έρωτας του φεγγαριού”

(Αισθηματική)

Σκηνοθεσία : Ουές Άντερσον Πρωταγωνιστούν : Έντουαρντ Νόρτον, Μπρους Γουίλις, Μπιλ Μάρεϊ, Φράνσες ΜακΝτόρμαντ, Τίλντα Σουίντον, Τζέισον Σβάρτσμαν
Σεπτέμβριος 1965 σε ένα νησί στη Νέα Αγγλία. Στην κατασκήνωση "Ιβανόης" ο Ομαδάρχης Ward κάνει την καθημερινή επιθεώρηση και ανακαλύπτει ότι ένας πρόσκοπος το έχει σκάσει. Πρόκειται για τον 12χρονο Sam Shakusky, ο οποίος μαζί με την αγαπημένη του Suzy Bishop δραπετεύουν από τον ασφυκτικό κόσμο των ενηλίκων για να ζήσουν την περιπέτεια στην άγρια φύση. Στο κατόπι τους οι γονείς της Suzy, o μοναδικός αστυνομικός του νησιού Captain Sharp, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες και μια ομάδα προσκόπων "μη βίαιης" διάσωσης, ενώ πλησιάζει η απειλητικότερη καταιγίδα του αιώνα.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ. Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς, τους φίλους του κινηματογράφου, που στηρίξατε και φέτος την προσπάθειά μας.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι και πάντα με τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου αλλά και του κλασσικού κινηματογράφου.