Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Για ορισμένους "μετρ" της ενημέρωσης το νερό δεν κόπηκε ποτέ ...


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ του Diaprisios.GR

Αυτό που συνέβη στην Κόρινθο τις προηγούμενες ημέρες δεν έχει ξαναγίνει.

Η ιστορία με το νερό που κόπηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής και επανήλθε στην πρωτεύουσα του νομού κατά τις 3 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας είναι σχεδόν γνωστή. Σε ορισμένες περιοχές του Δήμου Κορινθίων νερό δεν υπήρχε ούτε μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ.


Η Κόρινθος βίωσε έναν ανεπανάληπτο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ καθώς κανείς μα κανείς από τους όποιους ιθύνοντες, κάθε βαθμίδας δεν μπήκε στον κόπο να παράσχει κάποια ενημέρωση στους πολίτες. Οι πληροφορίες διακινούνταν από στόμα σε στόμα μεταξύ του κόσμου που περίμενε στις ουρές στις κάβες για να προμηθευτεί μπουκάλια με νερό.

Οι ιστοσελίδες του Δήμου Κορινθίων, της Δημοτικής Κοινότητας Κορίνθου και της ΔΕΥΑΚ δεν είχαν ούτε μια σχετική ανακοίνωση - ενημέρωση προς τους πολίτες. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να γράψει 2 γραμμές για να ενημερωθεί ο κόσμος. Για άλλα θέματα όμως ξέρουν να γράφουν και να χρησιμοποιούν κάποιες από τις ιστοσελίδες αυτές είτε για ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ σκοπούς, είτε για ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, είτε για να φτιασιδώνει ο κάθε αιρετός νεοπαράγοντας το προσωπικό προφίλ του. Τέτοιες λογικές μόνο σε πρώην κομμουνιστικά, μοναρχικά ή δικτατορικά καθεστώτα έχουν επαναληφθεί.

Ως εδώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει μια, έστω και αρρωστημένη λογική, που επιτάσσει να μην τρωθεί η δημόσια εικόνα του "δημάρχου των έργων" του Δήμου Κορινθίων, όπως τον αποκαλεί η ιστοσελίδα του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κορίνθου, χωρίς να ξέρουμε με ποιο ψήφισμα και ποια εισήγηση πάρθηκε η σχετική απόφαση αναγόρευσης.

Από εδώ και πέρα ξεκινά ο παραλογισμός. Ιστοσελίδες και blogs που κομπάζουν για τη δύναμη παρέμβασής τους, για την εσωτερική πληροφόρησή τους και για τις καλές τους σχέσεις με τη ... δημοτική εξουσία, συμπεριφέρθηκαν με ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ του δήμου Κορινθίων.

Δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν ούτε μια αναφορά. Γι' αυτούς το νερό δεν κόπηκε ποτέ.

Είναι τέτοιο το κόμπλεξ, ώστε δεν μπόρεσαν να επιτελέσουν ούτε τον "άγιο" σκοπό του να ενημερώσουν τον κόσμο για το τί συμβαίνει και για το πότε επρόκειτο να λυθεί το ζήτημα.

Δυσλειτουργίες και προβλήματα στην ύδρευση πόλεων υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Δεν είναι κάτι παράλογο. Αν υπήρχε στοιχειώδης ενημέρωση κανείς δεν θα είχε το παραμικρό πρόβλημα. Άλλωστε οι Κορίνθιοι έχουν βιώσει και εποχές με 3 και 4 ημέρες χωρίς νερό.

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, με χουντικές νοοτροπίες και ολοκληρωτική διαστρέβλωση του ρόλου των ΜΜΕ γενικότερα.

Σκεφτείτε απλώς ότι ορισμένες από αυτές τις ιστοσελίδες είναι μάλιστα τόσο πολύ προσηλωμένες στην ενημέρωση των πολιτών που σχεδόν καθημερινά αποκρυπτογραφούν τις δηλώσεις, και προσπαθούν να τις ερμηνεύσουν, ισχυρού θηλυκού παράγοντα της Περιφέρειας με τον οποίο φαίνεται ότι προσφάτως έχουν αναπτύξει σχέση εμμονής ... Για το νερό πάντως δεν ενημέρωσαν τους πολίτες. Τι σημασία έχει άλλωστε το νερό μπροστά στην αποκωδικοποίηση της όποιας δήλωσης της κυρίας ...

Ακούμε ότι θα γίνουμε Αφρική αν βγούμε από το ευρώ. ΟΜΩΣ στο μυαλό ορισμένων είμαστε φαίνεται ήδη φυλές ζουλού που μας πουλάνε καθρεφτάκια και χάντρες, αντί για ενημέρωση.

Όλα αυτά δεν αξίζουν ούτε στο δήμο Κορινθίων, ούτε στους πολίτες της πρωτεύουσας του νομού. Κάποια παρεούλα έχει πιστέψει ότι η ψήφος του κόσμου στις περασμένες δημοτικές εκλογές της έχει εξασφαλίσει εισιτήριο χωρίς επιστροφή στον κόσμο του σκοταδισμού και του ασύδοτου.

Ήδη οι πολίτες συζητούν μεταξύ τους, ψάχνουν με απόγνωση και ελπίζουν να εμφανιστούν εκείνες οι δυνάμεις που θα επαναφέρουν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στην Κόρινθο. Όλοι πια έχουν καταλάβει ότι όσα συμβαίνουν θίγουν την ίδια τους την καθημερινότητα, τη νοημοσύνη τους και κυρίως την υπόστασή τους ως πολίτες. Αυτοί που αποφάσισαν να τους αντιμετωπίσουν ως πτυελοδοχεία επιλεκτικής ενημέρωσης και ειδησεογραφίας κατά το δοκούν, σύντομα θα χαθούν μέσα στις ίδιες τους τις τύψεις.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι για πολύ πιο ήπια πράγματα από μια τόσο μεγάλη διακοπή του νερού έχουν οργανωθεί με τυμπανοκρουσίες συνεντεύξεις τύπου και "σταυροφορίες" δημοσιογραφικών διαρροών. Εδώ μπήκε τάπα κανονικά και με το νόμο.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.


Διαπρύσιος