Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο στον Αθηνόδωρο Προύσαλη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 χρόνων ο παππούς από τα “Εγκλήματα”

Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο Έλληνα ηθοποιό Αθηνόδωρο Προύσαλη που πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών από ανακοπή καρδιάς, θα πουν την Πέμπτη οι συγγενείς, οι φίλοι και οι θαυμαστές του.
 
Ο δημοφιλής ηθοποιός με τις μεγάλες επιτυχίες στον κινηματογράφο και το θέατρο, αλλά και το χαρακτηριστικό ρόλο του παππού στα “Εγκλήματα” νοσηλευόταν εδώ και καιρό σε νοσοκομείο του Ψυχικού με καρδιακά προβλήματα. Η καρδιά του, όμως, δεν άντεξε άλλο και, το απόγευμα της Τρίτης, ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της μοναχοκόρης του.
 
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1926. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1953. Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1952, πρωτοεμφανίζεται στην ταινία Το Στραβόξυλο
 
Ηθοποιός της σκηνής, συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους και πολλές φορές είχε την ευκαιρία να ερμηνεύσει σημαντικούς δεύτερους ρόλους, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.
 
Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του περιέχονται στις ταινίες: Της Νύχτας τα Καμώματα (1957), Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης (1963), Ένα Έξυπνο Έξυπνο Μούτρο (1965), Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια (1965), Πατέρα Κάτσε Φρόνιμα (1967), Μια Ιταλίδα Απ\\\' την Κυψέλη (1968) κ.ο.κ