Κυριακή 29 Απριλίου 2012

H Ντόρα θέλει να είναι στην επόμενη Βουλή

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η Δημοκρατική Συμμαχία θέλει να είναι στην επόμενη Βουλή για να αποτελέσει μια δύναμη λογικής, ευθύνης, σύνθεσης και προσφοράς».
           
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα στο Ρέθυμνο, όπου έκανε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αν η επόμενη Βουλή αποτελείται αποκλειστικά από τα αδιόρθωτα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα κόμματα της λαϊκίστικης δεξιάς και αριστερής αντιπολίτευσης, συν το φασιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το μέλλον των παιδιών μας».
Επίσης η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε: «Έχουμε το πρόγραμμα, έχουμε ιδέες, έχουμε συμμάχους στην Ε.Ε. Είμαστε το μόνο ελληνικό κόμμα με τόσο ισχυρή παρέμβαση στα ευρωπαϊκά μας πράγματα. Μπορούμε να δώσουμε λύσεις γιατί δεν είμαστε σημαία ευκαιρίας, αλλά θετική επιλογή. Και σε μια κρίσιμη αναμέτρηση όπως αυτή που ζούμε, πρέπει να τελειώνουμε με τις σημαίες ευκαιρίας και να δυναμώσουμε τις καθαρές φωνές!» 

 *Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα μιλήσει απόψε στις 20:00 σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά, μπροστά στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας (Κυδωνίας 16).
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα μιλήσει τη Δευτέρα 30 Απριλίου και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη» (Ταξιαρχών & Γρηγορίου Λαμπράκη 159-161).
Στις 19:30 η Ντόρα Μπακογιάννη, θα μιλήσει στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Γλυφάδας.

Σε συνέντευξη της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στην εφημερίδα «Καθημερινή» και το δημοσιογράφο Γιώργο Τερζή, μεταξύ άλλων δηλωσε.

Δημοσιογράφος: Είμαστε στην τελική ευθεία και βλέπω το κεντρικό σας σύνθημα «φταίει το κράτος, όχι εσύ… άλλαξέ το». Ο κ. Πάγκαλος θα σας έλεγε ότι όλοι είμαστε το κράτος…
Ντόρα Μπακογιάννη: Όλοι οι πρωταγωνιστές στο οικονομικό σκηνικό, ήδη από τη δεκαετία του 1950, Ζολώτας, Παπαληγούρας, ακόμα και ο Κων/νος Καραμανλής, «έγερναν» προς το κράτος. Με το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Σήμερα σχεδόν τα πάντα εξαρτώνται απ’ το κράτος: κρατικοδίαιτη οικονομία και συνδικαλισμός, γραφειοκρατία, κάπου 240 αντικίνητρα στις επενδύσεις, δημόσιο χρέος βουνό-και δεν συμμαζεύεται. Επιτέλους και η διαφθορά μειώνεται αποτελεσματικά, όταν μειώνεται το κράτος και γίνεται επιτελικό. «Φταίει το κράτος». Τελεία και παύλα. Και θα το αλλάξουμε: η Δημοκρατική Συμμαχία είναι το μόνο κόμμα που αντιλαμβάνεται τον πυρήνα του προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κύριος Σαμαράς συνεπής στο "λεφτά υπάρχουν", αφού μοίρασε δισεκατομμύρια χωρίς να πει πού θα τα βρει, μίλησε για το δράμα της Αγροτικής Tράπεζας που έχει δυσκολίες και δεν μπορεί να δανείσει τους αγρότες για να σπείρουν.
Του θυμίζουμε ότι πριν λίγες εβδομάδες ψήφισε νόμο που απαγορεύει στην Αγροτική Τράπεζα να εισπράξει τα εκατομμύρια ευρώ που της χρωστά το κόμμα του.  
Ας τα επιστρέψει για να τα δώσει η Τράπεζα στους αγρότες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας επί μια και πλέον ώρα μας μιλούσε για «προοδευτική διακυβέρνηση» . Εάν  εκλεγεί, μας είπε, την άλλη μέρα θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση. Δύο ερωτήματα αρκούν. `Πρώτον που θα βρει τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και να μην επιστρέψει στο 1950.
Δεύτερον από πότε θεωρείται «προοδευτική διακυβέρνηση» η συνεργασία που προτείνει στο ΚΚΕ, που μόλις πρόσφατα επαναβεβαίωσε το θαυμασμό για τη Βόρεια Κορέα όπου ως γνωστόν 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι πέθαναν από την πείνα.
Αν σε αυτά προσθέσουμε και την αποδοχή του κ. Καμμένου ως συνοδοιπόρου στις ανεδαφικές εξαγγελίες, τότε οι  Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν τι αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας ως προοδευτική διακυβέρνηση».