Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ο Παπαδήμος εγκαταλείπει την πολιτική

Κατά δήλωσή του, πολιτικός δεν υπήρξε, ούτε και σκόπευε να γίνει. Η ολιγόμηνη θητεία του ως μεταβατικός πρωθυπουργός βέβαια, είχε βαθιά πολιτικό περιεχόμενο. Ειδικά από τη στιγμή που το όνομα του Λουκά Παπαδήμου εντοπίστηκε σε πλήθος σεναρίων μελλοντολογίας. Από το να είναι και πάλι πρωθυπουργός, μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας που θα μπορούσε να προκύψει από τις κάλπες, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία, μέχρι το ενδεχόμενο να δημιουργήσει νέο κόμμα στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, το οποίο θα διεμβόλιζε το ΠΑΣΟΚ, και θα στηριζόταν σε σημιτικά στελέχη.
Ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του απερχόμενου πρωθυπουργού, ο καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, ο οποίος διορίστηκε από τον Λουκά Παπαδήμο σε θέση επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου, αποκαλύπτει με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ότι ο άλλοτε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα αποχωρήσει από τα κοινά.
«Ο Λουκάς Παπαδήμος κλήθηκε υπό έκτακτες συνθήκες για ένα δύσκολο έργο, που το έφερε σε πέρας. Η αποστολή του έχει ολοκληρωθεί. Έχει ακαδημαϊκά καθήκοντα, και σε αυτά προτίθεται να επιστρέψει», σχολιάζει με νόημα ο Γιώργος Παγουλάτος, κλείνοντας τα σενάρια περαιτέρω εμπλοκής του Λουκά Παπαδήμου στα κοινά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / statesmen.gr