Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο Βενιζέλος θέλει τον Ζορμπά στο ΠΑΣΟΚ

Έναν παλαιό γνώριμο, που από διώκτης των σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε κοντά στο Κίνημα, φαίνεται να έχουν προσεγγίσει οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου, προτείνοντάς του μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος, ενόψει των πρόωρων εκλογών που έρχονται.
Ο λόγος για τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά την περίοδο 2001-2004 Γιώργο Ζορμπά, ο οποίος ήρθε σε ρήξη με τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση Καραμανλή, κατά την περίοδο 2005-2009, με αποτέλεσμα να τον «αγκαλιάσουν» ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Ζορμπάς, στα χρόνια της δεύτερης τετραετίας της περιόδου του Κώστα Σημίτη, υπήρξε σφοδρός ερευνητής υποθέσεων με απόχρωση σκανδάλου, που αφορούσαν την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το 2004, μετά την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, με την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, τοποθετήθηκε σε θέση Γενικού Γραμματέα Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χωρίς ωστόσο οι έρευνές του να οδηγήσουν σε πρακτικό αποτέλεσμα για τις εξοπλιστικές προμήθειες.
Από το 2006 μέχρι και το 2008, διετέλεσε επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μια περίοδο κατά την οποία ήρθε σε σύγκρουση με στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, και τελικά αποχώρησε.
Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου εκτιμούν ότι τυχόν υποψηφιότητα του Γιώργου Ζορμπά με το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει την εικόνα του Κινήματος στην κοινωνία, δεν λείπουν ωστόσο και οι αντίθετες φωνές, που εκτιμούν ότι ένας ιστορικός πολέμιος του Κινήματος, δεν μπορεί να βρει σήμερα καταφύγιο στις εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ /statesmen.gr