Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Σαμαράς επί προσωπικού στον Πρετεντέρη

Στο «Mega» και την εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε τις σκέψεις του για την επόμενη Ελλάδα. Την Ελλάδα που θα προκύψει από τις κάλπες των επόμενων εκλογών, και τις τύχες της θα κληθεί να διαχειριστεί η Νέα Δημοκρατία.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι ο επόμενος θεσμικός ρόλος του θα είναι εκείνος του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Μιας χώρας σε βαθιά, σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση, στην οποία την καταδίκασε η πολυετής διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Εμφανίζεται λοιπόν απόλυτα έτοιμος να αναλάβει τα ηνία του τόπου, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη, την οριακή συγκυρία. Ζητά αυτοδυναμία, για να έχει λυμένα τα χέρια του. Να μην χάνει χρόνο με ατέρμονες ζυμώσεις, που κάθε άλλο παρά σε αποτέλεσμα θα οδηγήσουν. Ο Αντώνης Σαμαράς άλλωστε γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Και θέλει να ξεκινήσει από την πρώτη κιόλας μέρα της διακυβέρνησής του, την προσπάθεια ανοικοδόμησης του τόπου.
Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, χαρακτηρίζοντας τις πιέσεις που, μέσω σεναρίων ασκούνται, πολιτικό εκβιασμό. Με ένα ΠΑΣΟΚ που κουβαλά συσσωρευμένες και πληθυντικές αμαρτίες για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο.
Ο Αντώνης Σαμαράς ωστόσο, διέλυσε τα σύννεφα και γύρω από ένα ακόμη ζήτημα που αιωρείται σε παραπολιτικό επίπεδο: Πρωθυπουργός της όποιας κυβέρνησης προκύψει από τις πρόωρες εκλογές, θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Δηλαδή, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr