Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Γιάννης Μιχελάκης: εκεί που χάνεται η ντροπή, περισσεύει το θράσος

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα είπε, σήμερα, στη Βουλή, ο κ. Ευ. Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Βενιζέλος, βασικός συντάκτης του Μνημονίου, αποδεικνύει – για μια ακόμη φορά – πως, εκεί που χάνεται η ντροπή, περισσεύει το θράσος.
Ο κ. Βενιζέλος, προτείνει επέκταση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής μέχρι το 2015. Δεν λέει τίποτε καινούργιο. Επαναλαμβάνει αυτό που ήδη προβλέπεται στο πρόγραμμα, σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης. Και ομολογεί, έτσι, πως απέτυχε σε όσα ο ίδιος προέβλεπε.
Ο κ. Βενιζέλος, προτείνει σήμερα κάποια σημεία που μπορεί να κάνουν πιο αναπτυξιακό το περιβάλλον.
Γιατί δεν τα έκαναν αυτός και το ΠΑΣΟΚ στα δυόμισι χρόνια που κυβερνούσαν;  Γιατί δεν τα έκανε ο ίδιος ως τσάρος της οικονομίας;
Ο κ. Βενιζέλος, καταγγέλλει ταυτόχρονα τη Νέα Δημοκρατία για όσα αποκλειστικά ευθύνονται οι ίδιοι.
Ξεχνά ότι ως Αντιπολίτευση, μαζί με τον Παπανδρέου, έλεγε “όχι σε όλα” και μοίραζε δημαγωγικά υποσχέσεις πως “λεφτά υπάρχουν”. Ξεχνά ότι στήριξε και όρθιος χειροκροτούσε την ολέθρια εξαγγελία του  δημοψηφίσματος. Σιωπά μπροστά στις ομολογίες των συντρόφων του ότι, με τα εγκλήματά τους, οδήγησαν τον Τόπο στην καταστροφή.
Ενώ μιλά για αυτοκριτική, την ίδια ώρα, με ένα πόρισμα – οπερέτα, κουκουλώνει όλα όσα διέπραξαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Παπανδρέου, αλλά και ο ίδιος, σε βάρος της χώρας».

Επίσης ο  κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις Βενιζέλου και στελεχών του ΠΑΣΟΚ κατά της αυτοδυναμίας και υπέρ της συγκρότησης συγκυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Βενιζέλος κοροϊδεύει τους πολίτες. Έως πρόσφατα υποστήριζε με φανατισμό την ανάγκη της αυτοδυναμίας. Να τι έλεγε σε δηλώσεις του:
“Είμαι υπέρ των καθαρών λύσεων που μπορεί να τις παρακολουθεί και να τις ελέγχει ο πολίτης, χωρίς παρασκηνιακές και αδιαφανείς συνεννοήσεις. Είμαι συνεπώς υπέρ των αυτοδύναμων κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών, που έχουν στη συνέχεια την ικανότητα και τη φρόνηση να διαμορφώσουν πολύ ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις” (02/07/2007, “Έθνος”).
Σήμερα, που οι πολίτες του γυρίζουν την πλάτη, λόγω της καταστροφικής πολιτικής του Μνημονίου, το οποίο συνέταξε, επέβλεψε και εκτέλεσε, μαζί με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος τάσσεται κατά της αυτοδυναμίας.
Η αναξιοπιστία και η αφερεγγυότητα σε όλο της το μεγαλείο».

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, στα όσα είπε η κα Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εάν ο κ. Βενιζέλος είχε, πράγματι, ιδέες που μπορεί να αλλάξουν το αναπτυξιακό περιβάλλον σ’ ένα μήνα, γιατί δεν τις εισηγήθηκε στα 2,5 χρόνια που κυβερνούσαν και γιατί δεν τις εφάρμοσε ως τσάρος της Οικονομίας;
Οι μόνες του ιδέες, όπως αποδείχτηκε, εξαντλήθηκαν στο Μνημόνιο και το χαράτσι της ΔΕΗ.
Ο εμπαιγμός και η εξαπάτηση των πολιτών δεν έχουν όρια.
Σε τι διαφέρουν οι σημερινές υποσχέσεις από το “λεφτά υπάρχουν” του 2009;».


Επίσης ο Υπεύθυνος Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας,  κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με Κυβερνητικούς παράγοντες προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος, από κεκτημένη καθεστωτική νοοτροπία συγκάλεσε σύσκεψη Υπουργών και παραγόντων μαζί με προέδρους μεγάλων Ασφαλιστικών Ταμείων για να υποδείξει τρόπους διαχείρισης των ομολόγων που κατέχουν.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν νομιμοποιείται σήμερα να ασκεί κυβερνητικούς ρόλους. Κι ούτε να δίνει επενδυτικές συμβουλές.
Ακούσαμε ότι προτείνει την ανταλλαγή των ομολόγων έκδοσης EFSF με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και αυτό με πρόσχημα την κάλυψη των ζημιών από το PSI.
Αυτό, όμως, είναι σε βάρος των συμφερόντων των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Οι υποδείξεις του είναι ύποπτες και μικροπολιτικής σκοπιμότητας.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει και επιμένει ότι οι απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων από το PSI πρέπει να καλυφθούν από την περιουσία του Δημοσίου, χωρίς την παρεμβολή επενδυτικών πειραματισμών».