Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

O Νίκος Νικολόπουλος επισκέφθηκε τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, συνοδευόμενος από το γραμματέα του Τομέα κ. Δημήτρη Κοντό, τον πρώην πρόεδρο του ΟΕΚ κ. Αντώνη Σελλιανάκη και άλλα στελέχη, επισκέφθηκε τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.
Κατά την επίσκεψη, ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις ραγδαίες και αναπάντεχες εξελίξεις στον εργασιακό τους χώρο και αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση για την κατάργηση των Οργανισμών ήταν αιφνίδια και ατεκμηρίωτη.
Συνδέθηκε με την αναγκαία μείωση των εργοδοτικών εισφορών με τρόπο  που είναι λαθεμένος.
Η πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την μεταφορά των Οργανισμών στον ΟΑΕΔ είναι χωρίς μελέτη, χωρίς ισχυρή νομική τεκμηρίωση και εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή συνέχιση των παροχών προς τους δικαιούχους και τη διασφάλιση των εργαζομένων.
Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι να συνεχιστεί η παροχή των βασικών υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα των δυο Οργανισμών.
Η χρηματοδότηση των δυο Οργανισμών να συνεχιστεί μέσα από εισφορές μόνο των εργαζομένων.
Η Νέα Δημοκρατία συμπαρίσταται στους εργαζόμενους και θεωρεί ότι σε μια εποχή καταβαράθρωσης του Κοινωνικού κράτους η διατήρηση των παροχών προς τους κοινωνικά αδύναμους είναι επιβεβλημένη».


Επίσης ο κ.  Νικολόπουλος, με αφορμή τις επικείμενες προαγωγές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Ενώ η χώρα  βρίσκεται  σε προεκλογική περίοδο, η πολιτική ηγεσία της Διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, προχωρά σε κρίσεις προϊσταμένων τμημάτων του οργανισμού. Και αυτό ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη, διαδικασία αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του, κατ’ εφαρμογή  των όσων ορίζει ο ν. 4024/2011, που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Δηλαδή, η απερχόμενη Διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, σπεύδει  να «κρίνει» και να τοποθετήσει προϊσταμένους τμημάτων, σε υποκαταστήματα  και παραρτήματα  του Οργανισμού, που  η ίδια, με το νέο Οργανισμό που ετοιμάζει, αύριο θα  καταργήσει!
Επισημαίνεται ότι η θητεία αυτών των προαχθέντων νέων προϊσταμένων, σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις του ισχύοντος νόμου, θα έχει ημερομηνία λήξεως, τη 31η Μαρτίου 2012...δηλαδή, θα είναι προϊστάμενοι για  καμιά δεκαριά μέρες!!!
Η ξαφνική εγρήγορση της πολιτικής ηγεσίας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, δείχνει μικροκομματική σκοπιμότητα, με προφανή σκοπό να «ευεργετήσει» συγκεκριμένους «ημετέρους» της.
Για το λόγο αυτό καλούμε, τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και τον ίδιο το Διοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, να σταματήσουν άμεσα, αυτή την απαράδεκτη διαδικασία, η οποία  κάθε άλλο παρά αποσκοπεί σε ορθολογικές, αξιοκρατικές κι αντικειμενικές κρίσεις !
Προεκλογικές κομματικές διευθετήσεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές»