Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Στο εμπορικό κέντρο του Κιάτου ο Βουλευτής Κορινθίας Κ. Κόλλιας

Το εμπορικό κέντρο του Κιάτου επισκέφθηκε την Τετάρτη ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Στα πλαίσια της επίσκεψης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με απλούς πολίτες, εμπόρους και αγρότες. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Σταματόπουλο, τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Κιάτου κ. Κων/νο Παπαβασιλείου καθώς και τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Κιάτου κ. Ευθύμιο Βάρλα, και αντάλλαξαν απόψεις για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των δημοτών. Σχετικά με την επίσκεψή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
 «Σήμερα είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με πολίτες του Κιάτου, επαγγελματίες, καταστηματάρχες, αγρότες, υπαλλήλους και τοπικούς φορείς,  και να ακούσω από πρώτο χέρι τα προβλήματά τους. Κοινός παρονομαστής όλων η οικονομική ασφυξία. Η ίδια απόγνωση, η ίδια αγανάκτηση παντού. Δεν υπήρξε συμπολίτης μου που να μην είχε να μου διηγηθεί μία ιστορία απελπισίας. Κάθε μέρα που περνά, γίνονται όλο και φτωχότεροι,  όλο και πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον.
Ο Δήμος Σικυωνίων εκτός από ένα τουριστικό πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες ετησίως, αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του Νομού. Το Κιάτο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Κορινθία τόσο σε πληθυσμό όσο και σε μέγεθος αγοράς. Με δεδομένη αυτή την εικόνα, με απογοήτευση και ανησυχία άκουσα τις μαρτυρίες των πολιτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για έξαρση της εγκληματικότητας και για παραεμπόριο.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ακρίβεια, η ανεργία, η έλλειψη ρευστότητας, η συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις έχουν γονατίσει την τοπική εμπορική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι πολίτες να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.  Το βάθος της ύφεσης που μας οδήγησε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το βλέπουμε εδώ, όπου χτυπά η καρδιά της πραγματικής οικονομίας.
 Ούτε ένας παραγωγικός φορέας δεν έχει μείνει που να μην εκφράζει ανησυχία για την ύφεση και την απουσία ουσιαστικής αναπτυξιακής στρατηγικής. Τα αναπτυξιακά εργαλεία του κράτους δεν αξιοποιούνται, το πρόβλημα της ρευστότητας φουντώνει και η επιχειρηματικότητα δέχεται πρωτοφανή πίεση.
Εάν θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την εικόνα, η ανάπτυξη είναι μονόδρομος. Όχι στα λόγια αλλά με πράξεις. Η επιχειρηματική κοινότητα απαιτεί λιγότερη γραφειοκρατία, φορολογική σταθερότητα και επενδυτικές ευκαιρίες. Οι αγρότες απαιτούν στήριξη των εισοδημάτων τους, μείωση του κόστους παραγωγής και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων τους. Οι εργαζόμενοι απαιτούν διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και κεκτημένων. Για όλα αυτά απαιτείται μια νέα κυβέρνηση προσανατολισμένη στην ανάπτυξη.»