Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου : Η σύγχρονη γυναίκα στην Ελλάδα, σήμερα, πλήττεται από την οικονομική κρίση και από τη μακροχρόνια ύφεση, η οποία έχει ιδιαίτερα σκληρή επίδραση στις γυναίκες.

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, με αφορμή την ‘’Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας’’ (8/3), μίλησε χθες,  σε Ημερίδα την οποία διοργάνωσε η Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Μαγγίνειο Αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου, με θέμα: ‘’ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ’’.

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:

«Η σύγχρονη  γυναίκα στην Ελλάδα, σήμερα,  πλήττεται από την οικονομική κρίση και  από τη μακροχρόνια ύφεση, η οποία έχει ιδιαίτερα σκληρή επίδραση στις γυναίκες. Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας είναι υψηλότερο στις γυναίκες, σε σχέση με τους  άντρες, 20,9% και 19,3% αντίστοιχα. Το ποσοστό ανεργίας για τις γυναίκες έχει φτάσει 24,5%,  με συνολική ανεργία 20,9%.  Ο πληθυσμός που απειλείται από τη φτώχεια είναι, κυρίως, γυναίκες  με εξαρτώμενα παιδιά και χωρίς εργαζόμενα μέλη  43,3%. Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια πολλές γυναίκες, στην Ελλάδα, να είναι ανασφάλιστες και επομένως να μην μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία τους.

H επόμενη κυβέρνηση, μετά τις εκλογές, επιβάλλεται να υλοποιήσει πολιτικές συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, αφού έχει αποδειχθεί πως η περιθωριοποίηση πολύτιμων ανθρώπινων πόρων, όπως είναι οι γυναίκες, κοστίζει στην οικονομία και μάλιστα στην παραγωγικότητα και στην ανάπτυξη».