Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δικαίωση Σαμαρά και στην Ευρώπη !

Του Αντώνη Σπηλιώτη*

Για πρώτη φορά, μετά από πάνω από δύο σκοτεινά χρόνια, για την Ελλάδα αρχίζει να αχνοφέγγει ένα φως αισιοδοξίας, ενώ και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό σταδιακά αποκαθίσταται. Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη από αυτές τις εξελίξεις, διότι αποδεικνύουν την απόλυτη ορθότητα των επιλογών της και του πολιτικού της λόγου.

Η αναγνώριση της υπεύθυνης στάσης που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς εκδηλώνεται και από τις εποικοδομητικές συναντήσεις που είχε στην Ευρώπη και
την αποδοχή των μόνιμων θέσεών του για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η κριτική της ΝΔ απέναντι στις ατελέσφορες φορολογικές καταιγίδες και η εμμονή της στην αδήριτη ανάγκη μέτρων ανάπτυξης πλέον είναι κοινός τόπος και για τους εταίρους μας.

Η Νέα Δημοκρατία δικαιώθηκε σε όσα αρνητικά καταλόγιζε στο πρώτο μνημόνιο:
· Μίλησε εγκαίρως για την αδιέξοδη πολιτική των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων και της αύξησης των φόρων, που τελικά έφερνε νέα μέτρα και αυτά με τη συνταγή της λιτότητας που εντέλει κατέληξαν να κάνουν το χρέος μη βιώσιμο και την ελληνική κοινωνία να βυθιστεί στην απόγνωση,
· Και για όσους προκαλούν εσκεμμένα σύγχυση, το πρώτο μνημόνιο ούτε το χρέος μείωνε, ούτε το επιτόκιο μείωνε αλλά αντιθέτως το αύξαινε, ενώ και ο χρόνος αποπληρωμής του χρέους εξακολουθούσε να είναι σύντομος.
Η Νέα Δημοκρατία δικαιώθηκε στην επιλογή της να στηρίξει την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου και να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση:
· Η Ελλάδα παρέμεινε στη ζώνη του ευρώ, και στην Ε.Ε., παρουσία που τέθηκε σε πραγματικό κίνδυνο από την αλλοπρόσαλλη έμπνευση του δημοψηφίσματος του κ. Γ. Παπανδρέου.
· Για πρώτη φορά έγιναν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τη τρόικα για το πλαίσιο των μέτρων που έπρεπε να ληφθούν, σε αναμφίβολα αντίξοες συνθήκες.
· Η δανειακή σύμβαση, η οποία αν και εξακολουθεί να διέπεται από τις λογικές των πολιτικών λιτότητας, εντούτοις, δίνει το απαραίτητο χρονικό εύρος να προωθήσουμε πολιτικές ανάπτυξης, πολιτικές που θα μας απομακρύνουν δια παντός από το χείλος του γκρεμού της χρεοκοπίας.
· Ήδη δίνεται η δυνατότητα να «ξεκολλήσουν» τα έργα του ΕΣΠΑ.
Χρειάζεται όμως και κάτι ακόμα: αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής.
Η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται που επέμενε για εκλογές αμέσως μετά τη ψήφιση της δανειακής σύμβασης και της ανταλλαγής ομολόγων γιατί:
· Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή για να ξεκινήσει το τιτάνιο έργο της ανάπτυξης.
· Η κοινωνία πρέπει να δώσει την εμπιστοσύνη της στην πολιτική που θα ακολουθηθεί, ώστε να διαφυλαχθεί η κοινωνική ηρεμία και συνοχή που είναι απαραίτητες για την επιτυχία του προγράμματος ανάπτυξης.
Σήμερα βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο για την ελληνική οικονομία. Για να πετύχουμε τους στόχους μας χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα ανάπτυξης, μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας, με ενίσχυση της ρευστότητας που θα ανακουφίσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στενάζουν από την ύφεση και θα μειώσουν την ανεργία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει αυτή την πολιτική, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ξαναφέρει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση στην ελληνική κοινωνία και να αλλάξει ριζικά την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές είναι η μοναδική εγγύηση για να χαράξουμε, επιτέλους, μια νέα αφετηρία για τον τόπο, για να ακολουθήσουμε μια νέα πορεία Ανάπτυξης και Ανοικοδόμησης.

*Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας


http://www.nd.gr/web/node-korinthias