Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Νέα ...επαναστατική πρόταση Κυριάκου Μητσοτάκη


Πρόταση που ταράσσει τα λιμνάζοντα νερά του πολιτικού συστήματος κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με αυτήν την πρόταση όσοιβουλευτές έχουν σημαντικές καταθέσεις- και δεν είναι λίγοι αυτοί- πάνω από 200.000 ευρώ, να προβούν μόνοι τους σε μια συμβολική κίνηση και να λαμβάνουν και αυτοί τον κατώτατο μισθό που θεσμοθέτησαν για τους νέους της χώρας, δηλαδή 430 ευρώ. 
 «Καταλαβαίνω ότι τέτοιου είδους προτάσεις δεν είναι εύκολο να γίνουν δεκτές από το Κοινοβούλιο. Εγώ θα εξακολουθήσω να θέτω το θέμα. Να δω αν θα έχει συλλογική ανταπόκριση. Εάν δεν υπάρχει θα σκεφτώ πολύ σοβαρά τί θα κάνω μόνος μου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Μητσοτάκης από τον Ιούνιο του 2011 έχει παραιτηθεί της αποζημίωσης από τις Επιτροπές της Βουλής, ενώ έχει επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο. 
Οι δυο αυτές κινήσεις του κ. Μητσοτάκη εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο άλλων πέντε προτάσεων (μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, κλείσιμο του καναλιού της Βουλής, κατάργηση στην πράξη της βουλευτικής ασυλίας, διαχρονική ανάρτηση των «πόθεν έσχες» των πολιτικών στο διαδίκτυο) για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Σχόλιο taxalia: Καλή η ιδέα, μόνο που έχει μια ανυπέρβλητη δυσκολία στην πραγματοποίησή της: Δεν ξέρουμε ποιοί βουλευτές έχουν πάνω από 200.000 ευρώ καταθέσεις!
Και μην πεί κανείς "μα αφού τα δηλώνουν στο πόθεν έσχες", γιατί όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ούτε ένας τους 10 δεν λέει την αλήθεια στο "πόθεν έσχες". Και φυσικά υπάρχουν -πολλοί, πάνω από 100- βουλευτές που έχουν εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, τα οποία φυσικά αποκρύπτουν. Κάποια στιγμή θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται ονόματα και όλοι θα επαναλαμβάνουν "ξέχασα να τα δηλώσω", "τα είχα για τις σπουδές του παιδιού μου κι επειδή ήταν στο όνομα του παιδιού μου δεν τα δήλωσα" κ.λ.π. Η αλήθεια είναι απλή: Το 90% των βουλευτών σπουδάζει τα παιδιά του στην Αμερική και χρειάζεται πολλά λεφτά για αυτό. Και έχει πολλά λεφτά έξω, για το μέλλον των παιδιών του. Όποιοι σπουάζουν παιδιά στο εξωτερικό, λένε ψέμματα στο "πόθεν έσχες". Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
 
taxalia.blogspot.com