Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη με εκπροσώπους Ενώσεων Καταναλωτών.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους Ενώσεων Καταναλωτών. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια εποχή που φόροι, χαράτσια και μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι η καθημερινή πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί ταυτόχρονα δεν μειώνονται οι τιμές στα ράφια, οι τιμές που αγοράζει ο μέσος καταναλωτής.
Η Δημοκρατική Συμμαχία πήρε την πρωτοβουλία να αναδείξει το θέμα αυτό. Η αναδιοργάνωση του κράτους μας πρέπει και εκεί να φανεί αποτελεσματική. Αποτελεσματική τώρα. Η λογική «άλλη τιμή στο χωράφι και άλλη στο ράφι» δεν μπορεί να συνεχιστεί στην Ελλάδα του σήμερα». 

*Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ (Λ. Συγγρού 47).


*Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης και αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, η καχυποψία και η δυσπιστία  που υπάρχει απέναντι στους πολιτικούς, επιβάλλει σε όλους  να έχουν καθαρές θέσεις και να μην γίνονται ανεκτοί συμψηφισμοί και θολές γενικεύσεις. Γι’ αυτό η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε το γραφείο του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου και ζήτησε να δημοσιοποιηθούν άμεσα τα στοιχεία του βουλευτή που φέρεται να έχει μεταφέρει καταθέσεις 1 εκατομμύριου ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού.   


Δεν αποκαθίσταται η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με εξεταστικές επιτροπές
 
Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο περιστύλιο της Βουλής, σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμμα του 2009 και τους παράγοντες που οδήγησαν στην αμφισβήτηση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για να αποδώσει μία εξεταστική επιτροπή και να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, πρέπει να διεξάγεται σε ήρεμο κλίμα και όχι εν μέσω της μάχης για την αποφυγή της χρεοκοπίας. Αναρωτιέμαι, πόσες ακόμα εξεταστικές επιτροπές πρέπει να γίνουν για να αντιληφθεί η Κυβέρνηση – και η νυν και η απερχόμενη – ότι ο θεσμός πρέπει να ενισχυθεί και να συζητηθούν εκ νέου οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής τους. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταλάβει ότι με τέτοιες πρακτικές, εκτός τόπου και χρόνου, δεν θα κερδίσει ξανά την χαμένη του αξιοπιστία».