Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο Λοβέρδος σε ρόλο αντιπροέδρου

Από τη στιγμή που ο Ανδρέας Λοβέρδος παραιτήθηκε των άμεσων προσωπικών φιλοδοξιών του, και αποφάσισε να στοιχηθεί και πάλι, όπως συνέβη και στην εσωκομματική μάχη του 2007, στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι προφανές ότι ο Υπουργός Υγείας της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, έχει αναπτύξει δρασκελισμό… αντιπροέδρου.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν εκείνος ο οποίος παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα την πλατφόρμα για την ιδεολογική και πολιτική μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και πλήθους κορυφαίων στελεχών του Κινήματος.
Με δημόσιες παρεμβάσεις του στέλνει το μήνυμα ότι στο «νέο ΠΑΣΟΚ», το οποίο θα έχει αρχηγό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και θα μοχθήσει για να αποτινάξει από πάνω του τα κακώς κείμενα που το έφεραν στη σημερινή δραματική πολιτική κατάσταση, ο ίδιος θα διεκδικήσει ρόλο «συνδιαχειριστή», και συνδιαμορφωτή των εξελίξεων.
Χαρακτηριστικές είναι οι χθεσινές αποστροφές του αναφορικά με τη θετική για την Ελλάδα απόφαση του Eurogroup, και την προοπτική επανένταξης στο ΠΑΣΟΚ όσων βουλευτών διέγραψε πρόσφατα ο Γιώργος Παπανδρέου, λόγω της στάσης του να καταψηφίσουν το Μνημόνιο ΙΙ.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών των απόψεών του, και κατά συνέπεια των προθέσεων του ηγετικού διδύμου του νέου ΠΑΣΟΚ. Ήταν ξεκάθαρος, πως όσοι δεν συμμετείχαν στην κοινή προσπάθεια, και την οδυνηρή υπέρβαση που έκανε η Βουλή υπερψηφίζοντας τη συμφωνία για το Μνημόνιο ΙΙ, δεν έχουν σήμερα λόγο να πανηγυρίζουν. Επομένως, δεν έχουν και θέση στο νέο ΠΑΣΟΚ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ/ statesmen.gr