Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Τόσο χρειάστηκε, τόσο έπαιξε...ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός, που στερήθηκε σε δημιουργικότητα όχι όμως και σε αποτελεσματικότητα, διατήρησε την παράδοση που τον θέλει να νικάει άνετα τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη (17η σερί νίκη εντός), καθώς επιβλήθηκε των «κυανέρυθρων» με 2-0 και πάει με καλή ψυχολογία στη ρεβάνς με την Ρούμπιν.
Σκόρερ με πανομοιότυπο τρόπο (κεφαλιά στο οριζόντιο και μέσα) οι Μακούν (41'), Ντιόγκο (51') με τον Χολέμπας να φτιάχνει και τα δυο γκολ. Μέτριοι οι «ερυθρόλευκοι» που δεν ήταν ιδιαίτερα καλοί στο δημιουργικό κομμάτι, το πάλεψε όσο μπορούσε ο Πανιώνιος που έδειξε καλά στοιχεία σε δυο-τρεις κόντρες που έβγαλε.
Λίγο η κούραση, λίγο οι απουσίες των Μιραλάς, Ιμπαγάσα και Τζιμπούρ και λίγο η καλή αμυντική τακτική του Πανιώνιου μέχρι τη στιγμή του γκολ, κράτησαν τον Ολυμπιακό σε ρηχά νερά στο πρώτο ημίχρονο.
Οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να προηγηθούν με την κεφαλιά του Μακούν λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου (41') έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας από δεξιά, όμως μέχρι εκείνο το σημείο δεν μπορούσαν να πατήσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Σιδεράκη.
Αντίθετα ο Πανιώνιος κρατούσε καλά πίσω κι έβγαλε μια καλή κόντρα με τον Μαρκάνο να κόβει την τελευταία στιγμή τον Σιδεράκη.
Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βγει μπροστά από τα άκρα, καθώς το κέντρο δεν δούλευε σωστά και η απουσία του Ιμπαγάσα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη κάθετη πέρασε στον Ντιόγκο -που ανέβηκε από το 25' και μετά- στο 26ο λεπτό.
Σ' εκείνο το σημείο ο Βαλβέρδε έφερε από δεξιά τον Αμπντούν, που ξεκίνησε αριστερά κι έστειλε τον Καζίμ στην άλλη πλευρά κι ο Αλγερινός έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Πανιώνιου δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα.
Στο 41' λοιπόν κέρδισε το φάουλ από το οποίο προηγήθηκαν οι Πειραιώτες με τον Μακούν, που έκανε δεύτερο διαδοχικό καλό ματς μετά απ' αυτό στη Μόσχα να παίρνει κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας και να τη στέλνει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στο βάθος της εστίας του Σιδεράκη.
Ο Μάντζιος, που τα έβαλε με τους παίκτες του για την αδράνεια που επέδειξαν στη φάση του γκολ, με την έναρξη της επανάληψης έριξε στο ματς τον Αυλωνίτη αντί του Κουλουχέρη, ο οποίος υπέστη μια ελαφρά διάσειση έπειτα από σύγκρουση με τον Αντούνιες.
Ο Πανιώνιος μπήκε καλά στην επανάληψη, όμως στο 51' και πάλι… κοιμήθηκε κι ο Ολυμπιακός ξαναχτύπησε με τον ίδιο σχεδόν τρόπο! Ο Χολέμπας αυτή τη φορά δεν εκτέλεσε φάουλ, αλλά έκανε επέλαση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Ντιόγκο κι ο Βραζιλιάνος με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι του Σιδεράκη και μετά να καταλήξει στο βάθος της εστίας του για να γίνει το 2-0.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα κι ο Μάντζιος στο 62' έριξε στο ματς τον Ντιμπαλά αντί του Αντούνιες για να τονώσει τη γραμμή κρούσης του Πανιώνιου. Ο υψηλόσωμος φορ μάλιστα είχε μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 76', όμως ο Μέγερι έκανε την απόκρουση του αγώνα!
Στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα και ήταν η σειρά του Σιδεράκη να πει «όχι» στον Φουστέρ με εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 80' ο Βαλβέρδε έβγαλε τον Ντιόγκο κι έριξε στο ματς τον Τζιμπούρ.
Το ματς ουσιαστικά είχε τελειώσει από το 2-0 και ήταν ηλίου φαεινότερο ότι οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτονταν το ματς με την Ρούμπιν Καζάν. Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο τελικό σφύριγμα του Δελφάκη, που βρήκε τον Ολυμπιακό να νικά, να μειώνει (-2) την απόσταση από την κορυφή και να πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ματς με τους Ρώσους για τους «32» του Europa League.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μανιάτης (71' Φούστερ), Καζίμ, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης, Μακούν, Ντιόγκο (80' Τζιμπούρ), Αμπντούν (84' Φετφατζίδης).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σιδεράκης, Κούρντι, Αντούνιες (63' Ντιμπαλά), Πιερ, Ρόκας, Ρόβας, Ομο, Κουλουχέρης (46' λ.τ. Αυλωνίτης), Σάμαρης, Γουνδουλάκης (78' Ντούνης), Σκέμπρι.

sentragoal.gr