Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Επιτέλους νίκη με το ζόρι ο Αστέρας Δερβενίου 1 - 0 τον Σαρωνικό

Μετά από έξι αγωνιστικές, ο Αστέρας επέστρεψε στις νίκες μιας και νίκησε στο Δερβένι τον Σαρωνικό Γαλατακίου με σκορ 1 – 0. Η νίκη ήρθε πολύ δύσκολα, γιατί ο Σαρωνικός ήταν αξιόλογος αντίπαλος και δυσκόλεψε, με την αγωνιστικότητα των παικτών του, τον Αστέρα που οι δικοί του παίκτες δεν έπιασαν ικανοποιητική απόδοση.
Ο Αστέρας όμως είχε, όπως και τον αγώνα του α’ γύρου, σε μεγάλη μέρα τον Κολιμάδη που σταμάτησε τους επιθετικούς του Σαρωνικού και ευτύχησε προς το τέλος του αγώνα να κερδίσει πέναλτι, με το οποίο ο Δημόπουλος πέτυχε το νικητήριο τέρμα.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Σαρωνικό, βοηθούντος και του αέρα, να έχει την κατοχή της μπάλας και να περιορίζει τον Αστέρα σε παθητικό ρόλο. Οι παίκτες του Σαρωνικού κέρδιζαν τις προσωπικές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και άρχιζαν να πιέζουν την άμυνα του Αστέρα. Η μετακίνηση του Νιάνγκ στην άμυνα και κακή ημέρα των Φωλιά και Παπαδημητρίου, που έπαιζαν στα χαφ, δεν επέτρεπαν στον Αστέρα να περάσει μπάλες στους επιθετικούς του για να εξισορροπήσει τον αγώνα. Έτσι ο Σαρωνικός είχε τις ευκαιρίες με τον Αμπαδιωτάκη που σούταρε στο 17’ ελάχιστα πάνω από το δοκάρια του Κολιμάδη και τον Βορινιώτη που ανενόχλητος στο 28΄ από το ύψος της περιοχής, έπιασε κεραυνό και ανάγκασε τον Κολιμάδη σε εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ. Ο Μπόρσης στο 35’ πάλι με μακρινό σουτ προσπάθησε να πετύχει τέρμα και ο Κολιμάδης του το αρνήθηκε με άλλη μια εξαιρετική απόκρουση. Γενικά ο αγώνας κυλούσε με την μπάλα να βρίσκεται στο μισό του γηπέδου, προς την εστία του Αστέρα, με τους παίκτες του οποίου να μην μπορούν να συνδυαστούν, αφού τα κοντρόλ τους και οι πάσες τους ήταν κάκιστα. Αποτέλεσμα τούτου ήταν να μην δημιουργήσουν καμιά αξιόλογη φάση στην περιοχή του Σαρωνικού.
Στο β’ μέρος ο Σαρωνικός εξακολούθησε να είναι καλύτερος και στο 58’ έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μπόρση να σουτάρει, με τον Κολιμάδη εξουδετερωμένο, από το ύψος του πέναλτι άουτ. Ο Αστέρας άρχισε μετά το 60’, κυρίως με τον Πεθαίνο που πέρασε σαν αλλαγή και τον Δημόπουλο, να μεταφέρει την μπάλα προς την περιοχή του Σαρωνικού και ο αγώνας “κρεμόταν σε μια κλωστή”. Φαινόταν ότι όποια ομάδα πετύχαινε τέρμα, αυτή θα έπαιρνε και τους βαθμούς της νίκης. Τότε ο τερματοφύλακας Ζήμος του Σαρωνικού απέκρουσε με γροθιές ένα πλάγιο φάουλ του Δημόπουλου και στο 78’ ο Στεφανάκος σούταρε τεχνικά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 85’ σε κόρνερ του Μετεβελή, ο Δάνης κέρδισε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι και ο Φωλιάς με νέα κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει (βλέπε φωτο την αρχή της φάσης της επίτευξης του τέρματος). Όμως ο Κωνστανταράκης, που βρισκόταν σχεδόν πάνω στη γραμμή του τέρματος, απέκρουσε την μπάλα με το μπράτσο του. Ο διαιτητής κ. Αστερής σφύριξε πέναλτι και απέβαλε τον Κωνστανταράκη, μέσα σε διαμαρτυρίες από πλευράς Σαρωνικού. Το πέναλτι το κτύπησε ο Δημόπουλος και πέτυχε το 1 – 0. Ακολούθησαν δύο τρεις φάσεις από πλευράς Σαρωνικού, στις οποίες ο Κολιμάδης απέδειξε τη μεγάλη του κλάση διαβάζοντάς τες και καθαρίζοντάς τες (βλέπε φωτο δίπλα). Στο δε 89’ ο βοηθός κ. Γκουρβέλος ανακάλυψε οφσάιντ στον Δημόπουλο που ξεχύθηκε μόνος του – ήταν ο Πεθαίνος εκτεθειμένος που τον ακολουθούσε – και έτσι ο Αστέρας απώλεσε την ευκαιρία για δεύτερο τέρμα.
Συμπερασματικά ο Αστέρας κέρδισε έναν αγώνα, που από την απόδοση των δύο ομάδων, μάλλον δεν τον δικαιούταν. Η νίκη αυτή τον εξασφαλίζει οριστικά από οποιαδήποτε εμπλοκή σε βαθμολογικές περιπέτειες. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία.
Ο διαιτητής κ. Αστερής ήταν αρκετά καλός και οι όποιες διαμαρτυρίες από πλευράς Σαρωνικού στο τέλος του αγώνα, για τον καταλογισμό του πέναλτι, ήταν κυρίως λόγω του ότι δυσκολεύτηκαν να αποδεχτούν την ήττα τους, σ’ έναν αγώνα που ήταν καλύτεροι.  Οι βοηθοί του κ. Γκουρβέλος και Βασιλείου ήταν και αυτοί αρκετά καλοί.
 ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Μερκούρης (46’ Μασούρης), Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Νιάνγκ, Φωλιάς, Δημόπουλος, Παπαδημητρίου (60’ Πεθαίνος), Κουτρούλης, Δάνης, Καΐτσας (68’ Στεφανάκος).

asterasderveniou.gr