Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Στις Βρυξέλλες, για να τελειώνει

Μια ανάσα από το οριστικό «πράσινο φως» για τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα φαίνεται ότι βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, και για τον λόγο αυτό, ο Λουκάς Παπαδήμος ταξίδεψε απόψε το απόγευμα για τις Βρυξέλλες.
Εκεί, στην καρδιά της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών με σημαντικούς ηγέτες και παράγοντες της Ε.Ε., ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα παρακολουθήσει και τις εργασίες του αυριανού Συμβουλίου Eurogroup, το οποίο αναμένεται να άρει τις επιφυλάξεις του για την Ελλάδα, και να εγκρίνει τη δρομολόγηση του Μνημονίου ΙΙ.
Η παρουσία του Λουκά Παπαδήμου, πέρα από εκείνη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να «κλείσει» το θέμα, και να μην παραταθεί μια εκκρεμότητα η οποία στοιχίζει, τόσο στην Ελλάδα όσο και στους δανειστές της χώρας.
Έχει δε την πρόσθετη σημειολογία της μελλοντικής ανάληψης και του υπουργείου Οικονομικών από τον Λουκά Παπαδήμο, μετά την επικείμενη αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την κυβέρνηση, προκειμένου να αφοσιωθεί στη μάχη για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ/ statewmen.gr