Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο - Έξαλλοι στον Ολυμπιακό με Γερουλάνο: Παρανοϊκή η στάση του

Όλα τα άρθρα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου πέρασαν κατά πλειοψηφία από τη Βουλή και πλέον άνοιξε ο δρόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στους Άραβες. Η ΕΠΟ με ανακοίνωση της ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να τραβήξει το θέμα στα άκρα και να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα.
Ο αθλητικός νόμος μετά από αρκετή κουβέντα είναι πλέον νόμος του κράτους. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, μεταξύ των οποίων και το 19 που ήταν το αμφιλεγόμενο.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει ενισχυμένο ρόλο, κάτι που δεν αρέσει στην ΕΠΟ αφού θα έχει τη δυνατότητα να ορίζει τις ποινές για τις ομάδες που δεν πληρούν τους όρους της αδειοδότησης.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, μέσω του υπέυθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ όπου εξέφρασε την έντονη αντίδραση του στην ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου που θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή των ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης.
Ο Κώστας Καραπαπάς μίλησε στον NovaΣπορ FM και .χαρακτήρισε παρανοϊκή και ύποπτη την εμμονή του Παύλου Γερουλάνου στην ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου που μπορεί να επιφέρει τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τα κύπελλα Ευρώπης.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε
Για την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου και τον κίνδυνο ευρωπαϊκού αποκλεισμού λόγω παράβασης του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου: «Με το άρθρο 19 θα μπούμε σε μια διαδικασία κινδύνου για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Είναι απαράδεκτη η στάση από τον κύριο Γερουλάνο για να περάσει μία διάταξη που ναρκοθετεί ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βάζει σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Είναι κάτι που ισχύει παγκοσμίως και δεν μπορεί να το αλλάξει ούτε ο κύριος Γερουλάνος ούτε ο κύριος Μπιτσαξής. Ο κ. Γερουλάνος δείχνει μια τρομακτική εμμονή, στα όρια της σχιζοφρένειας, που θα υπογράψει τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη και της Εθνικής από το Euro 2012, ειδικά σε μια εποχή που όλοι οι Ευρωπαίοι θέλουν να στείλουν τη χώρα στο πυρ το εξώτερο. Πάμε να σκοτώσουμε το ποδόσφαιρο. Ποιος; Ο ίδιος ο υπουργός που είναι αρμόδιος για το ποδόσφαιρο. Είναι παρανοϊκό και ύποπτο να βάζουν νάρκη οι υποτιθέμενοι προστάτες του αθλητισμού. Ο κ. Γερουλάνος μιλάει με ξύλινο λόγο, ένας άνθρωπος που σε έναν μήνα δεν θα υπάρχει στο υπουργείο, πιθανώς ούτε στη Βουλή ή στα γραφεία του κόμματός του. Είναι ένα πρόχειρο νομοσχέδιο. Θεωρούμε πως είναι πολύ σοβαρό το θέμα για να περνά γρήγορα-γρήγορα και βιαίως, προφανώς για να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα».
Για τη στάση της Πολιτείας: «Βλέπουμε 50 ανθρώπους στην επιτροπή, από τους οποίους οι 45 δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Άνθρωποι άσχετοι με το ποδόσφαιρο πάνε να βάλουν νάρκη στο άθλημα. Βλέπουμε και κάποιους που ξέρουν ότι οδεύουμε σε σύγκρουση με τοίχο και προσπαθούν να δώσουν στον κ. Γερουλάνο να καταλάβει τις καταστροφικές συνέπειες, αλλά εκείνος δεν καταλαβαίνει».
Για τη στάση της ΕΠΟ: «Δεν μπορεί να λέει ο υπουργός πως η ΕΠΟ είναι άντρο ασυδοσίας και να μην αντιδρά η ομοσπονδία. Δεν πρέπει να ερωτηθεί; Αλλά από ποιον να ερωτηθεί; Μας κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει αντίδραση από την ΕΠΟ. Αν ο κ. Πιλάβιος φοβάται, ας πάρει σκύλο ή ας παραιτηθεί».
Για το πώς θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως και νομικά δυνατό για να αντιμετωπίσει αυτόν τον πολύ μεγάλο κίνδυνο. Διαμαρτυρόμαστε όπου μπορούμε και σε όλους τους τόνους. Δεν θα αφήσουμε τα συμφέροντά μας και το ευρωπαϊκό μας όραμα να τα ορίζει ο κ. Γερουλάνος και ο κ. Μπιτσαξής ή οποιοσδήποτε άλλος που σε ένα μήνα δεν θα είναι στη θέση του. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία συνεννόηση ή συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί».
Για τη νίκη επί της Ρούμπιν Καζάν: «Πλέον έχουμε περισσότερες πιθανότητες να περάσουμε μετά το χθεσινό αποτέλεσμα. Να μη συμπεριφερόμαστε όλοι σαν να είμαστε στο Σάλτσμπουργκ ή στο Χάρκοβο. Το καλό είναι ότι η ομάδα είναι συγκεντρωμένοι, γι’ αυτό κι έχουμε τα αποτελέσματα αυτά».
Για το κλίμα στην ομάδα και την ανησυχία που υπήρχε για τον Μέλμπεργκ: «Είχαμε συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση του Μέλμπεργκ και ξέραμε πως ήταν καλά. Όταν εμφανίστηκε στο αεροπλάνο έπεσε το σχετικό χειροκρότημα. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό στην πτήση, όχι πανηγυρικό, αλλά υπήρχε ικανοποίηση μετά από μία νίκη απέναντι σε μία καλή ομάδα με πανάκριβους ποδοσφαιριστές».

 Η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με ανακοίνωση της απάντησε στην ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου με την οποία αφού κάνει λόγο για προσπάθεια σπίλωσης της, ξεκαθαρίζοντας ότι ότι θα προστατεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, επιλέγει να μην τραβήξει το θέμα στα άκρα και να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ποδοσφαιρική οικογένεια  κάτι που σημαίνει ότι δεν θα προσφύγει στη FIFA για το άρθρο 19.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε: "Τα σωματεία χρειάζονται προστασία από τους ανθρώπους που μπαίνουν σε αυτά. Υπάρχουν σωματεία, και ξέρετε ποια είναι αυτά, που έχουν ντροπιαστεί από τις πράξεις των παραγόντων τους. Η πρόθεση μας είναι να προστατεύσουμε την πολιτεία και τις ομάδες από επιτήδειους που δεν πληρώνουν φόρους, εισφορές και έχουν ποινικά μητρώα. Αυτή την προστασία την αναλαμβάνει και την κρατάει η πολιτεία, ανεξάρτητα από το τι ζητάει κάποιος άλλος. Τις ποινές που απορρέουν από τις παραβάσεις αυτές, ας τις επιβάλει η ΕΠΟ. Αυτό όμως θα γίνει μόνο όταν θα είναι προετοιμασμένη και όταν οι ποινές θα ικανοποιούν εμάς."

newsit.gr