Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Συνθήματα Κυπέλλου στον Αστέρα Τρίπολης

Ο στόχος της παραμονής μετά το διπλό στη Λιβαδειά έχει επιτευχθεί και πλέον στην Τρίπολη δεν το κρύβουν πως για τον Αστέρα προτεραιότητα αποκτά το Κύπελλο.
Αυτό άλλωστε οδηγεί στην Ευρώπη. Από τον Σάκη Τσιώλη που χωρίς να το φωνάζει επιζητά τη διάκριση ως τον Αλβάρεζ που το είπε ανοιχτά («μακάρι να αγωνιστώ με τον Αστέρα στην Ευρώπη»).
Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως αποφασίστηκε ο Περόνε να αντιμετωπίσει συντηρητικά το πρόβλημα τραυματισμού του ώστε να βοηθήσει στα παιχνίδια Κυπέλλου με την Κέρκυρα.
Το χειρουργείο μπορεί να περιμένει…
Το πρωτάθλημα βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη καμπή του και στον Αστέρα Τρίπολης αποφάσισαν από κοινού με τον Περόνε να «τρενάρουν» το νυστέρι, προκειμένου ο παίκτης να βρίσκεται στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη, με στόχο να «βγάλει» όσο το δυνατόν πιο πολλά ματς μέσα στη χρονιά  και στη συνέχεια να χειρουργηθεί στους προσαγωγούς για να ξεπεράσει το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα επέστρεψαν στις προπονήσεις και ξεκίνησαν την προετοιμασία για τον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου με την Ξάνθη (18/02, 5:15 μ.μ.). Ο καιρός για ακόμα μια φορά δεν ήταν σύμμαχος, καθώς η προπόνηση ολοκληρώθηκε με χιονόπτωση.
Ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις έχει εξελιχθεί η νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του κακού δαίμονα που ακούει στο όνομα Ξάνθη. Οι Αρκάδες θέλουν να σπάσουν την αρνητική παράδοση των δέκα αγώνων δίχως νίκη. Με αντίπαλο την ακριτική ομάδα έχουν υποχρεωθεί σε πέντε ήττες και έχουν αποσπάσει ισάριθμες ισοπαλίες. Σε τέσσερα ματς στα Πηγάδια έχουν καταφέρει να πάρουν μόλις έναν πόντο. Πάντως, στην τελευταία του επίσκεψη στην Ξάνθη ο Σάκης Τσιώλης έφυγε νικητής ως προπονητής του Αρη (τον περασμένο Μάρτιο). Συνολικά, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μετρά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες εναντίον των ακριτών στην προπονητική του καριέρα.