Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

“ Πράσινος ποδηλατόδρομος» η παλιά σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Κορίνθου-Δερβενίου.

Εχουν ήδη έτοιμα τα σχέδια , σύμφωνα με τα οποία θα μετατρέψουν την παλιά σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Κορίνθου-Δερβενίου,σε «πράσινο ποδηλατόδρομο»…! Ένα σχέδιο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως  «τρελλό όνειρο» που θα βάλει την Πελοπόννησο στις πρώτες θέσεις παγκόσμια αν αυτό υλοποιηθεί  και που έχουν καταστρώσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός..
Οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι εξαιρετικές και χαρακτηρίζονται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, καθώς η  συνεργασία περιφέρειας και δήμου έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα μία χημεία που οδηγεί σε δρόμους ανάπτυξης. Άλλωστε η συμμετοχή του Πέτρου Τατούλη ήταν καθοριστική στην μεταφορά του λιμενικού ταμείου στον  δήμο Κορινθίων.
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό η παλιά σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Κορίνθου-Δερβενίου θα γίνει ο μεγαλύτερος και πλέον σύγχρονος ποδηλατόδρομος στον κόσμο, που θα συγκινήσει την παγκόσμια οικολογία.
Σε όλη την διαδρομή θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά τα οποία θα εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες του. Θα διαμορθωθούν χώροι ανάπαυσης και αναψυχής..!
Στόχος είναι να μπορούν τα 5.000.000 των Αθηναίων πολιτών να ταξιδέψουν με το ποδήλατο σε συνθήκες ασφάλειας και απόλαυσης της μοναδικής διαδρομής..!
Στα πλαίσια αυτά ενσωματώνεται και ο σιδηροδρομικός σταθμός της Κορίνθου που θα μεταμορφωθεί κυριολεκτικά και οι άλλοι σταθμοί της διαδρομής τους οποίους θα διεκδικήσει η περιφέρεια. Ευελπιστούμε ότι ανάλογα έργα ανάπλασης με αυτά του σιδηροδρομικύ σταθμού της Κορίνθου γίνουν και στο σιδηροδρομικό σταθμό Δερβενίου, καθώς και αξιοποίηση σε όλο το μήκος  της γραμμής από την γέφυρα του Δερβένιου  ( Ζαχολίτικου) ποταμού έως και το Δαφνοπόταμο
Οι μελετητές μιλούν ακόμα για οικολογικά μέσα μεταφοράς που θα κάνουν την διαδρομή μεταφέροντας εκατοντάδες πολίτες στην Πελοπόννησο..!
Ο περιφερειάρχης έχει στο μυαλό του την αξιοποίηση όλου του παλιού δικτύου του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο με τον ίδιο τρόπο..!
Σύντομα πιστεύουμε ότι θα δοθεί στην δημοσιότητα ολόκληρο το εντυπωσιακό σχέδιο που φέρνουμε σήμερα στην δημοσιότητα.
Είναι σίγουρο ότι θα κάνει τον γύρο του κόσμου και για πολλές χώρες θα αποτελέσει μοντέλο σε πολλές πόλεις της γης…!