Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος...Οι οριζόντιες περικοπές δεν είναι δυνατό να αποκαλούνται “εξορθολογισμός”. η ΝΔ είναι αντίθετη στην κατάργηση ή απαξίωση της επικουρικής σύνταξης

Ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών,  βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο σύμβουλος του Προέδρου κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης είχαν σήμερα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  συνάντηση με τον υπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα των επικουρικών συντάξεων.
Μετά τη συνάντηση, ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ν. Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Είχαμε μια αναλυτική συζήτηση για το θέμα των επικουρικών συντάξεων.
Θέλω να ας πω ότι τώρα, μετά τη συνάντηση, είμαστε περισσότερο ανήσυχοι, απ’ ό,τι πριν.
Επαναλαμβάνω –για μια ακόμη φορά- ότι οι θέσεις της Ν.Δ. για το ζήτημα της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού Συστήματος είναι σταθερές.
Και η κριτική μας για τις επιλογές των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ έχει δικαιωθεί.
Πρώτα, όμως, πρέπει να είμαστε σοβαροί. Γιατί πώς να προχωρήσεις σε λύσεις βιώσιμες, όταν δεν έχουν ακόμα συνεκτιμηθεί τα αποτελέσματα του “κουρέματος” στα Ασφαλιστικά Ταμεία και δεν έχεις στα χέρια σου αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες;
Γι’ αυτό και είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες οριζόντιες περικοπές χωρίς αντίκρισμα.
Οφείλουμε να συνεκτιμήσουμε τα αποτελέσματα αξιόπιστων αναλογιστικών μελετών και του αναπόφευκτου, πλέον, “κουρέματος” του ελληνικού χρέους.
Οι οριζόντιες περικοπές δεν είναι δυνατό να αποκαλούνται “εξορθολογισμός”.
Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ είναι αντίθετη στην κατάργηση ή απαξίωση της επικουρικής σύνταξης».

Eπίσης ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, αναφερόμενος στις συζητήσεις για τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Εδώ, η ίδια η κα Δαμανάκη είπε ότι δεν τίθεται από τους δανειστές μας θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Τι συζητάμε;».