Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΕL…Κλασικά Μπαρτσελόνα – Πάρτι με τριάρα στο σπίτι της Ρεάλ

Η Ρεάλ μπορεί να είχε τα πάντα με το μέρος της στο τελευταίο Classico του 2011, μπορεί να προηγήθηκε στο 24ο δευτερόλεπτο όμως η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε στο Μπερναμπέου και πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη με 3-1. Σάντσες, Τσάβι και Φάμπρεγκας τα τέρματα των θριαμβευτών.
Η Ρεάλ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ιδανικότερο ξεκίνημα στο ματς αφού μόλις στο 24ο δευτερόλεπτο ο Μπενζεμά εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του Βαλντές και με κοντινή προβολή σημείωσε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των Classico.

Το γρήγορο τέρμα έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους που αναζητούσαν τη νίκη που θα τους έβαζε για τα καλά σε θέση οδηγού στο πρωτάθλημα.. 
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο που ήταν σκιά του εαυτού του σε όλο το ματς, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 25’ όταν βρέθηκε σε θέση βολής μετά την πάσα του Μπενζεμά αλλά έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα άουτ.
 
Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε ελάχιστο χώρο για να… χτυπήσει. Στο 30΄ο Μέσι πάσαρε και ο Αλέξις Σάντσες που προτιμήθηκε από τον Βίγια, πλάσαρε ψύχραιμα τον Κασίγιας.



Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκληρά μαρκαρίσματα από τους παίκτες του Μουρίνιο που είχαν αρχίσει να εκνευρίζονται…
 
Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα ήταν απολαυστική. Στο 53’ ο Τσάβι με τη βοήθεια της τύχης και του Μαρτσέλο έδωσε προβάδισμα στους Καταλανούς.
 


Από εκεί και μετά οι παίκτες του Γκουαρντιόλα έκαναν ό,τι ήθελαν και το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου. Αυτό ήρθε στο 66’ όταν ο Μέσι πάσαρε στον Άλβες, ο Βραζιλιάνος σέντραρε και ο Φάμπρεγκας με το 8ο φετινό του τέρμα στην Πριμέρα σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.


 
Στα τελευταία λεπτά του ματς η Ρεάλ πλησίασε δύο φορές στο γκολ με τους Ρονάλντο και Κακά αλλά και η Μπαρτσελόνα είχε ευκαιρίες κυρίως με τον εκπληκτικό Ινιέστα.
 
Πλέον οι δύο ομάδες βρίσκονται μαζί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με την Ρεάλ να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.
 
Ρεάλ: Κασίγιας, Κοεντράο, Πέπε, Ράμος, Μαρτσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Λασσανά Ντιαρά (63' Κεντίρα), Ντι Μαρία (68' Ιγκουαίν), Οζίλ (58' Κακά), Κριστιάνο, Μπενζεμά.
 
Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (87' Πέδρο), Φάμπρεγκας (78' Κεϊτά), Μέσι, Σάντσες (83' Βίγια).



newsit,gr