Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Πέταξε το Χριστουγεννιάτικο δώρο; Η τρόικα βάζει τέλος στο 13ο και 14ο μισθό


- Ισως θα είναι η τελευταία φορά που θα πάρουν δώρο 3 εκατομ. ιδιωτικοί υπάλληλοι
- Επανέρχονται οι ελεγκτές με απαιτήσεις για μειώσεις μισθών και συντάξεων
- Ζητούν απολύσεις -εξπρές στο Δημόσιο και να μην ισχύσει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
- Μας πιέζουν να ξεπουλήσουμε "φιλέτα" σε τιμή ευκαιρίας


Με άγριες διαθέσεις καταφθάνει η τρόικα στην Αθήνα έχοντας στην τσέπη έναν ολόκληρο κατάλογο με αυτά που πρέπει να γίνουν, ωστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις.

Τα καυτά θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι είναι πέντε και αυτά που θα ζητήσει η τρόικα θα γονατίσουν κι άλλο τους έλληνες πολίτες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους τροϊκανούς, περιλαμβάνει:

-την επαναφορά απο την τρόικα της απαίτησης για κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και ταυτόχονα το αίτημα για ενθάρυνση του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων για να μην ισχύσει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

-τα πρόσθετα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να καλυφθούν οι αποκλίσεις, μετα τις προβλέψεις που κάνουν λόγο για έλλειμμα που πιθανότατα θα κλείσει πάνω απο 10%.

-την προώθηση άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο, μετά τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα του μέτρου της εφεδρείας.

-την εφαρμογή νέου σχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Οπως σημειώνει η εφημερίδα, ήδη εχουν στείλει έγγραφο με σαφείς οδηγίες για τη λειτουργία τους εισπρακτικού μηχανισμού και το κυνήγι της φοροδιαφυγής το 2012.

-την υλοποίηση εκτεταμένου σχεδίου αποκρατικοποιήσεων. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα πιέζει να βγουν άμεσα προς πώληση “φιλέτα” ακόμα και σε τιμές ευκαιρίας.
Διαβάστε
Έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα
Σκληρή πολύχρονη λιτότητα σημαίνει για τους Ελληνες η σιδηρά πειθαρχία της Μέρκελ
Συμφωνεί το ΔΝΤ για την απόφαση για λιτότητα διαρκείας στην Ε.Ε.
newsit.gr