Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΑΛΛΟ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ 
Έχουμε πει η νέα δανειακή σύμβαση κατέστη αναπόφευκτη. Δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Το είπε από την πρώτη στιγμή, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς και επιμένουμε στη θέση αυτή.
Όμως! Άλλο δανειακή σύμβαση και άλλο μνημόνιο. Δηλαδή – για να γίνει τελείως ξεκάθαρο – άλλο η δανειακή σύμβαση και άλλο το συνοδευτικό κείμενο για τις οικονομικές πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν.
Η Ν.Δ. τονίζει ότι – όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα – η νέα δανειακή σύμβαση, το πλαίσιο της οποίας διαμορφώθηκε στη Σύνοδο της 26ης Οκτωβρίου, είναι αναπόφευκτη και είναι ανάγκη να ψηφιστεί. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τις όποιες οικονομικές πολιτικές που θα εφαρμοστούν στο μέλλον.
Και όταν έρθει το μνημόνιο, τότε θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση.
Τη διαπραγμάτευση αυτή, όμως, θα πρέπει να την κάνει μία νέα κυβέρνηση, που θα προέλθει από εκλογές και η οποία θα πρέπει να εφαρμόσει πολιτικές ανάκαμψης και όχι άλλες πολιτικές μεγαλύτερης ύφεσης. Πολιτικές, που θα φέρουν ανάκαμψη στην οικονομία και ελπίδα στην κοινωνία.
Αυτό από τον κ. Παπανδρέου ή μαζί με τον κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να γίνει.
Γιατί έχασε κάθε νομιμοποίηση και στην κοινωνία και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Και γιατί είναι, πλέον, αφερέγγυος στους ξένους, μετά τους τυχοδιωκτικούς χειρισμούς του στο θέμα του δημοψηφίσματος.
Δεν τον πιστεύει και δεν τον εμπιστεύεται κανένας πια.

ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Από την πρώτη στιγμή, που ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την απόφασή του για δημοψήφισμα, πήραμε υπεύθυνη, ξεκάθαρη και αποφασιστική θέση.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε τονίσει ότι «η Ν.Δ. θα αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς». Αποφασισμένη, δηλαδή, να ματαιώσει το δημοψήφισμα, την πιο διχαστική, την πιο εκβιαστική, αλλά και πιο επικίνδυνη απόπειρα του κ. Παπανδρέου. Μια απόπειρα, που -όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας- έθετε σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό που είπαμε, το κάναμε. Το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει. Και αυτό, παρόλο που ο κ. Παπανδρέου - αφού, στην αρχή, αιφνιδίασε και τους βουλευτές και τους υπουργούς του - πήρε ομόφωνη έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΣΟΔΩΝ
Η κατάρρευση των εσόδων συνεχίζεται, παρά την υλοποίηση και των νέων, τελευταίων, φοροεισπρακτικών μέτρων της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4,4%, το πρώτο δεκάμηνο του έτους. Μάλιστα, τον Οκτώβριο τα έσοδα παρουσίασαν μείωση κατά 7% από τον περσινό αντίστοιχο μήνα.
Επιβεβαιώνεται συνεχώς η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής για την οποία μίλησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, χθες, στη Βουλή.
Είναι σαφές, ότι απαιτείται αλλαγή πολιτικής και γι’ αυτό θα παλέψουμε