Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Πρωθυπουργός και όχι αχυράνθρωπος αν αναλάβει θέλει να είναι ο κ. Παπαδήμος

Απανωτές είναι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες Παπανδρέου - Σαμαρά. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι το τηλέφωνο στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά στα κεντρικά της ΝΔ στην Λ.Συγγρού χτύπησε. Ήταν ο κ. Παπανδρέου. Έτσι έγινε η αρχή. Ήταν η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των 2. Και από τότε έχουν ακολουθήσει κι άλλες.
Και οι δυο απ' ότι φαίνεται περιμένουν από τα χείλη του κ. Παπαδήμου να πει το τελικό ναι στην πρόταση να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Από εκεί και μετά τυπικά ο κ. Παπανδρέου θα υποβάλλει την παραίτησή του.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Γ.Καρατζαφέρη, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Φώτη Κουβέλη.
Η τελευταία εξέλιξη, η οποία δείχνει και την στάση εκ μέρους του φερόμενου ως νέου πρωθυπουργού, Λ.Παπαδήμου, είναι η εξής: Σήμερα θα ανακοινωθεί ΜΟΝΟ το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Θ' ακολουθηθούν δηλαδή οι τύποι αλλά και ενδεχομένως οι όροι που έχει θέσει ο κ. Παπαδήμος ότι αν αναλάβει θέλει να είναι πρωθυπουργός και όχι αχυράνθρωπος.
Έτσι, απ' ότι φαίνεται τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης πάει για την Τρίτη. Επίσης, ευσεβής πόθος της πλευράς της ΝΔ φαίνεται να είναι να μην υπάρξει εμπλοκή στελεχών του κόμματος στην σύνθεση του νέου σχήματος. Ίσως και γι΄αυτό καθυστερούμε

Πληροφορίες : newsit.gr